Antena 3 CNN Actualitate Media Presa internaţională despre protestele de sâmbătă: Cele mai ample proteste de la venirea la putere a preşedintelui Băsescu

Presa internaţională despre protestele de sâmbătă: Cele mai ample proteste de la venirea la putere a preşedintelui Băsescu

Presa internaţională despre protestele de sâmbătă: Cele mai ample proteste de la venirea la putere a preşedintelui Băsescu
Sursa foto: Foto: blogrunner.com
15 Ian 2012   •   11:50
Presa internaţinală a relatat pe larg protestele din România de sâmbătă. Publicaţiile au titrat că a fost vorba de cele mai ample proteste de la venirea la putere a preşedintelui Traian Băsescu, pe fondul stării generale de nemulţumire din cauza măsurilor de austeritate.

"Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene în cursul protestelor faţă de măsurile de austeritate, cel puţin nouă persoane fiind rănite", relatează BBC, explicând că manifestaţiile au izbucnit în semn de solidaritate cu Raed Arafat.

"Oamenii au ieşit pe străzi în mai multe oraşe pentru a exprima nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate şi faţă de proiectul de reformare a sistemului medical. Dar protestele de la Bucureşti au devenit violente în momentul în care manifestanţii au refuzat să plece, intrând în conflict cu forţele de ordine", notează Euronews, subliniind că este a treia zi de proteste în România.

Press Association a titrat, de asemenea, că acestea sunt cele mai ample proteste de la venirea lui Traian Băsescu la putere, în 2004.

Associated Press arată că protestele sunt rezultatul „stării de nemulţumire în legătură cu reducerile salariale, diminiuarea indemnizaţiilor sociale, majorarea taxelir şi corupţia generalizată” din România.
 


"Protestele au izbucnit joi, după demisia lui Raed Arafat, care se opunea proiectului legii sănătăţii. Pe fondul presiunilor publice, preşedintele Traian Băsescu a retras proiectul, argumentând că şi-a dat seama că majoritatea angajaţilor din sistemul medical se opun schimbării", comentează CNN.

În afară de protestele cu accente violente de la Bucureşti, "sute de persoane au manifestat şi în alte oraşe ale ţării pentru a exprima opoziţia faţă de proiectul reformei sănătăţii", a scris Agenţia France-Presse.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close