Antena 3 CNN Actualitate Media Presa internaţională: Soarta pe care a avut-o fostul Guvern al României, un avertisment pentru alte state

Presa internaţională: Soarta pe care a avut-o fostul Guvern al României, un avertisment pentru alte state

Presa internaţională: Soarta pe care a avut-o fostul Guvern al României, un avertisment pentru alte state
Sursa foto: Foto: www.cnn.com
07 Mai 2012   •   21:34
Principalele agenţii de presă internaţionale au relatat despre votul de învestitură a Guvernului Ponta. Potrivit presei străine, noul Executiv va avea sarcina dificilă de respectare a condiţiilor convenite cu creditorii internaţionali.

"Parlamentul României a acordat votul de încredere noului Cabinet de stânga care va trebui să continue o serie de reforme economice, deşi a restabilit parţial salariile angajaţilor din sectorul bugetar şi pensiile care fuseseră reduse în cadrul măsurilor de austeritate", scriu jurnaliştii Associated Press, care amintesc că România a contractat un împrumut de 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional, UE şi Banca Mondială, în 2009.

"Soarta pe care a avut-o fostul Cabinet al României, după adoptarea măsurilor de austeritate, reprezintă un avertisment pentru alte state central şi est-europene care au diminuat deficitul atrăgându-şi nemulţumirea populaţiei", comentează Reuters.

"Deşi noul prim-ministru în vârstă de 39 de ani Victor Ponta afirmă că va respecta condiţiile acordului cu creditorii internaţionali, investitorii sunt îngrijoraţi în legătură cu propunerile sale de relaxare a austerităţii prin restabilirea nivelului salariilor bugetarilor", notează Reuters.

Agenţia France-Presse, citată de Mediafax, scrie că "guvernul român de centru-stânga al premierului Victor Ponta a obţinut luni încrederea Parlamentului, promiţând continuarea reformelor dar şi măsuri de corectare a „nedreptăţilor sociale” cauzate de austeritate".


 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close