Antena 3 CNN Actualitate Media Radu Banciu, reclamat la CNA pentru declarațiile despre aromâni

Radu Banciu, reclamat la CNA pentru declarațiile despre aromâni

Radu Banciu, reclamat la CNA pentru declarațiile despre aromâni
19 Mai 2017   •   17:51

Fostul comentator de ciclism ar putea plăti scump o serie de afirmații făcute la televizor. 

Comunitatea aromână se mobilizează pentru semnarea unei petiţii online prin care se cere CNA sancţionarea drastică a postului B1TV, la care Radu Banciu a comentat injurios, în emisiunea de miercuri, 17 mai, la adresa aromânilor, scrie adevarul.ro.

Radu Banciu a folosit termeni jignitori pentru a descrie prima căsnicie a lui Gheorghe Hagi, a cărui echipă de fotbal Viitorul Constanţa a devenit recent campioana României. Iniţiatoarea protestului este jurnalista Steliana Duliu-Bajdechi, publicist-comentator Radio Constanţa şi lider al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România - filiala Dobrogea.  Steliana a lansat următorul mesaj pe Facebook: „Mă adresez tuturor aromânilor (armânilor) care consideră că fiecare trebuie să îşi asume răspunderea pentru ceea ce afirmă. Vă rog să urmăriţi filmarea de la minutul 19.20 la minutul 20.30. Dincolo de afirmaţiile referitoare la o persoană (Gheorghe Hagi, pe care îl denigrează inadmisibil), Radu Banciu face altceva, mult mai grav. 

Cetăţeanul Banciu face referire la un grup etno-cultural, spunând, citez: . Mă adresez dvs. cu rugămintea să nu comentaţi despre individul în cauză, ci să acţionam printr-o scrisoare comună către CNA, considerând afirmaţiile discriminatorii, care încalcă legea“.
 

×
Subiecte în articol: Gheorghe Hagi discriminare CNA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close