Antena 3 CNN Actualitate Media Radu Tudor dezbate la MAE viziunea României despre strategia europeană de securitate

Radu Tudor dezbate la MAE viziunea României despre strategia europeană de securitate

Radu Tudor dezbate la MAE viziunea României despre strategia europeană de securitate
08 Apr 2015   •   22:07

Radu Tudor, cunoscutul analist politic şi militar, va participa la seria de dezbateri interactive „Dialoguri@MAE”, dedicate unui schimb de idei nemijlocit şi contactului direct între reprezentanţii MAE şi cei ai societăţii civile.

Prima ediţie a „Dialogurilor@ MAE” începe joi, 9 aprilie 2015, şi se va concentra pe “Viziunea României asupra revizuirii Strategiei Europene de Securitate”.

În deschiderea evenimentului va vorbi ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, dezbaterea va fi moderată de secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniță, iar vorbitori vor fi analiștii Radu Tudor, Iulian Fota, Emil Hurezeanu și Mihail Ionescu.



La 12 ani după adoptarea Strategiei Europene de Securitate, UE s-a transformat semnificativ, ca urmare a valurilor succesive de extindere, a adoptării Tratatului de la Lisabona și a dezvoltării exponențiale a Politicii de Securitate și Apărare Comună. Mediul internaţional de securitate a cunoscut, de asemenea, schimbări substanțiale, UE confruntându-se atât la Est, cât şi la Sud cu provocări şi riscuri în materie de securitate, multe dintre acestea de tip nou -  mergând de la emergenţa de noi conflicte şi creşterea asertivităţii politico-militare în plan regional şi internaţional, războiul hibrid, utilizarea energiei ca mijloc de presiune, recurgerea la forță şi ignorarea dreptului internațional, până la ascensiunea actorilor non-statali cu agende radicale şi fluxuri migratorii scăpate de sub control. 

În acest context, este necesară, din perspectiva României, reanalizarea Strategiei Europene de Securitate, inclusiv printr-o abordare echilibrată a problematicilor legate de Vecinătățile Uniunii Europene, iar prima ediție a Dialoguri@MAE își propune să aducă în discuție toate aceste aspecte relevante, prezentând abordarea Ministerului Afacerilor Externe asupra acestei tematici de actualitate.



×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close