Antena 3 CNN Actualitate Media Raport Reporteri Fără Frontiere: Situaţia presei în România, "dezastruoasă"

Raport Reporteri Fără Frontiere: Situaţia presei în România, "dezastruoasă"

Raport Reporteri Fără Frontiere: Situaţia presei în România, "dezastruoasă"
Sursa foto: Foto: imm.co.za
22 Iul 2011   •   19:00

Ultimul raport anual publicat de Reporteri Fără Frontiere, organizaţie care apără drepturile ziariştilor, arată că situaţia presei din România este "dezastruoasă".

Conform raportului, citat de Cotidianul, jurnaliştii care îndrăznesc să critice sunt daţi în judecată, unde li se cer daune imense, legile propuse pentru presă sunt "represive", politicienii români subminează presa, iar directorii şi managerii de televiziune si radio public sunt numiţi pe criterii politice. De la începutul crizei economice, peste 6.000 de ziarişti şi-au pierdut locul de muncă.

În 2007, când România a aderat la Uniunea Europeană, se afla pe locul 42 dintre toate ţările monitorizate de Reporteri Fără Frontiere. În 2010, România a retrogradat până pe locul 50.

Raportul critică decizia CSAT de a numi mass media drept o "vulnerabilitate" pentru siguranţa naţională, aceasta fiind considerată o decizie care este contrară normelor democratice. Politizarea numirilor în funcţiile de conducere ale posturilor publice de radio şi televiziune este o altă problemă a mass mediei din România.

×
Subiecte în articol: raport dezastru
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close