Antena 3 CNN Actualitate Media RCS&RDS, somată public de CNA pentru absenţa GSP TV din grila de programe

RCS&RDS, somată public de CNA pentru absenţa GSP TV din grila de programe

RCS&RDS, somată public de CNA pentru absenţa GSP TV din grila de programe
Sursa foto: Foto: stiri-telefoane.mobilissimo.ro
07 Sep 2011   •   14:56

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât aplicarea unei somaţii publice către operatorul de cablu RCS&RDS, pentru încălcarea principiului "must-carry", în urma celor 7.367 de reclamaţii primite în acest sens.

Cel mai probabil, sancţiunea are legătură cu neincluderea postului de televiziune GSP TV în grila de programe.

GSP TV se află între cele 36 de televiziuni pe care operatorii de cablu din România trebuie să le retransmită în mod obligatoriu, conform principiului "must-carry" prevăzut în legislaţia audiovizuală.

Potrivit principiului "must-carry", radiodifuzorii au obligaţia să transmită "în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă".

În cazul în care refuză să includă GSP TV în oferta televiziunilor, RCS&RDS riscă o amendă între 10.000 şi 200.000 de lei, fără posibilitatea de recurs, potrivit declaraţiilor făcute în iulie de preşedintele CNA, Răsvan Popescu.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close