Antena 3 CNN Actualitate Media Regele Cioabă: Nu sunt un adept al manelelor, nu cred că ne reprezintă

Regele Cioabă: Nu sunt un adept al manelelor, nu cred că ne reprezintă

Regele Cioabă: Nu sunt un adept al manelelor, nu cred că ne reprezintă
Sursa foto: Foto: Videonews
06 Sep 2011   •   22:41

Regele romilor, Florin Cioabă, a fost invitat în ediţia de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei" de pe Antena 3. Cioabă a vorbit printre altele despre manele, modul în care sunt văzute ele şi despre incidentul de la Buzău, cu scandalul de la concertul lui Liviu Puştiu.

"Nu sunt un adept al manelelor şi recent am făcut la Sibiu un festival de muzică şi am optat ca la acest festival al meu, pe care îl fac de cinci ani în Sibiu, să nu aduc manelişti ci să aduc muzică tradiţională romanes [...] Pentru că nu ne reprezintă, nu este muzica noastră originală, tradiţională, este o amestecătură între muzica turcească şi cea orientală", a declarat regele romilor.

 
 
Referitor la scandalul de la concertul de manele din Buzău, Florin Cioabă a afirmat că nu consideră muzica respectivă neapărat responsabilă pentru atitudinea oamenilor de acolo şi în opinia sa incidentul s-a petrecut pe fondul consumului de alcool.

"Oamenii aceştia cred că înainte sau poate chiar în timpul acestui spectacol sunt sigur că au consumat şi alcool, deci nu cred că muzica este cea care a făcut ca oamenii aceştia să se bată şi poate consumul de alcool. Pentru că alcoolul este cel care de multe ori ia minţile oamenilor şi îi aduce în stare să se bată. Nu este ceva normal ca la toate manifestările culturale unde au cântat manelişti să iasă scandal [...] Sunt împotriva la ceea ce s-a petrecut acolo, dar eu cred că tot s-a petrecut pe fondul consumului de alcool şi nu din cauza muzicii", a precizat Cioabă.


Referitor la termenii de "ţigan" şi de "rom", Cioabă a afirmat că preferă cel de-al doilea termen, deoarece termenul de "ţigan" a fost tradus în dicţionarul Academiei Române ca om înşelător, care face rău, lucru jignitor pentru romi.
 




×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close