Antena 3 CNN Actualitate Media Reportaj francez la Castelul Bran despre...aproape nimic: Un cioban şi vânzătorii de la poalele Branului

Reportaj francez la Castelul Bran despre...aproape nimic: Un cioban şi vânzătorii de la poalele Branului

Reportaj francez la Castelul Bran despre...aproape nimic: Un cioban şi vânzătorii de la poalele Branului
Sursa foto: Foto: INTACT Image
08 Oct 2011   •   07:55

Francezii au realizat recent un reportaj despre Castelul Bran. Sau cel puţin asta au vrut ca materialul jurnalistic să pară.

Potrivit reportajului difuzat la unul dintre posturile naţionale France Televisions, comercianţii de la poalele castelului, care "vând suveniruri tradiţionale şi nimicuri fabricate în China", sunt oameni superstiţioşi când vine vorba de clădirea de patrimoniu.

"Noi ne-am obişnuit aici. Castelul ne protejează", spune o vânzătoare referindu-se la faptul că datorită existenţei castelului Bran şi afluxului de turişti care vin să îl viziteze îşi pot asigura un venit.

Următorul la rând este un cioban care îşi paşte oile în împrejurimile castelului. Este întrebat de reporterii francezi cum crede că este situaţia în România.

"România o duce bine", a fost răspunsul ciobanului. Şi aceasta a fost toată intervenţia ciobanului.

Reportajul se încheie cu o conluzie normală: "Autorul irlandez (n.r. - Bram Stoker) al romanului Dracula nu a fost niciodată în România, aceasta fiind a doua cea mai citită carte din lume după Biblie". 

Vezi mai jos reportajul France Televisions.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close