Antena 3 CNN Actualitate Media Reporterul Antena 3, Alex Nedea, câştigătorul categoriei "Presă video" la ediţia 2012 a concursului "Reporter European"

Reporterul Antena 3, Alex Nedea, câştigătorul categoriei "Presă video" la ediţia 2012 a concursului "Reporter European"

Reporterul Antena 3, Alex Nedea, câştigătorul categoriei "Presă video" la ediţia 2012 a concursului "Reporter European"
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Mar 2013   •   18:17


Alex Nedea, reporterul Antena 3, este câştigătorul categoriei "Presă video" la ediţia 2012 a concursului "Reporter European", organizat de Comisia Europeană şi de Biroul de Informare al Parlamentului European în Romania

Reportajul câştigător realizat de Alex Nedea pentru emisiunea "În Premieră" se numeşte "Integrarea nu e", "un material despre fonduri europene şi haz de necaz", care încearcă să descopere cum a reuşit România să nu folosească fondurile de aproape 35 de miliarde de euro, pe care i le-a pus la dispoziţie Uniunea Europeană. Materialul a fost prezentat în emisiune în primăvara anului 2012 şi poate fi revăzut aici.

"Integrarea nu e" este un material pe care reporterul Antenei 3 dorea de multă vreme să îl realizeze. El a vorbit despre discrepanţele majore pe care le-a observat între localităţi apropiate în timpul călătoriilor prin România. El a văzut cum într-un sat oamenii abia se deplasează pe străzile pline de noroi şi, la câţiva kilometri distanţă, fondurile europene au fost folosite pentru asfaltarea străzilor, instalarea reţelei de apă, renovare şi amenajare.

"De aici a pornit totul", susţine Alex Nedea, menţionând că diferenţele nu sunt specifice unei singure zone, ci pot fi observate peste tot în ţară. Incapacitatea României ca membru UE de a folosi fondurile comunitare pentru dezvoltare ne împiedică să prindem din urmă Vestul. "Noi românii stăm pe loc, cad munţi de bani de bani pe noi şi ne doare spatele să-i ridicăm". Fie că este vorba de lipsă de viziune sau pricepere, autorităţile locale nu dau impresia că au capacitatea de a realiza proiecte pentru fondurile europene şi acest aspect se simte în dezvoltarea acelor zone, parcă blocate în timp.

×
Subiecte în articol: In premiera premiu material
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close