Antena 3 CNN Actualitate Media Reuters, despre romii expulzaţi: O parte vor pleca în Spania

Reuters, despre romii expulzaţi: O parte vor pleca în Spania

Reuters, despre romii expulzaţi: O parte vor pleca în Spania
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   10:10

Un nou reportaj cu romii din ţara noastră a fost realizat de jurnaliştii străini. De această dată reporterii Reuters au mers la Calvini, o localitate situată la 120 de kilometri de Bucureşti şi au aflat că cei expulzaţi se pregătesc să revină la Paris. E drept, au pregătită şi altă destinaţie: Spania.

În satul Calvini, jurnaliştii de la Reuters l-au întâlnit pe Vasile Ursaru. Proaspăt întors din Franţa, cu tot cu familie. Cu banii strânşi, oamenii au reuşit să ridice o casă în România. Acum, au o nouă destinaţie pe care se pregătesc să o ia cu asalt: Spania.

"Poliţiştii din Franţa ne-au spus că trebuia să plecăm a doua zi. eu i-am spus şefule, trebuie întâi să vând fierul pe care l-am strâns. El a zis că nu contează, trebuia să plec". a declarat un rom pentru sursa citată. Jurnaliştii de la Reuters spun că romii originari din România iau calea vestului de nevoie.

"Franţa ne-a ajutat mult. Ajută oamenii aşa cum ar trebui. Ne-au dat 318 euro pe lună pentru fiecare copil." a mai spus un alt rom.

În finalul materialului, jurnaliştii de la Reuters fac o trecere în revistă a evenimentelor din ultima vreme, legate de expulzarea romilor. Peste 8 mii de rromi au fost expulzaţi din Franţa până acum. Sunt amintite şi polemicile încinse între liderii europeni. De-o parte sunt cei care susţin deportările, asemenea premierului italian, Silvio Berlusconi. Şi alţii care le condamnă, aşa cum a făcut comisarul european pentru justiţie Viviane Reding.

Antena 3

×
Subiecte în articol: romi Franta expulzare Spania
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close