Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 12 decembrie: România la export: Ce branduri fac performanţă peste graniţe

Revista presei - 12 decembrie: România la export: Ce branduri fac performanţă peste graniţe

Revista presei - 12 decembrie: România la export: Ce branduri fac performanţă peste graniţe
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    12 Dec 2011   •   10:58
Wall-Street: România la export: Ce branduri fac performanţă peste graniţe. Fie ca vorbim de vin, dulciuri, produse cosmetice sau detergent, România are în prezent “ambasadori” în toate colţurile lumii. Branduri cu istorie în industria locală a bunurilor de larg consum ajung acum în China sau SUA. Printre cele mai cunoscute nume se numără: ciocolata Rom, biscuiţii Eugenia, vinul Murfatlar, magiunul de Topoloveni, apa minerală Borsec, cosmeticele Farmec.

Jurnalul Naţional
: Românii vor strânge cureaua până la găurile făcute de un nou indicator: deficit structural. Programul de aderare la moneda unică europeană impune sacrificii şi personale, şi de natură politică. Surpriza este că România va trebui să participe la finanţarea unui fond de salvare a ţărilor cu datorii enorme din zona euro, deşi încă nu a adoptat moneda unică.

Puterea: PDL zboară cu taxi-avionul de lux. Articolul aduce încă o dovadă că nu peste tot este criză economică. Echipa de conducere a PDL, în frunte cu Emil Boc, Elena Udrea şi Roberta Anastase, a fost săptămâna trecută la Marsilia cu un taxi-avion de lux. Ora de zbor costă cel puţin 3.000 de euro

Ring: Tainele lemnului: dai bani la PDL, primeşti contracte de la UDMR. O firmă cu aproximativ zece angajaţi a câştigat, în ultimii trei ani, sute de mii de euro din contracte pe bani publici pentru restaurarea mai multor biserici. Societatea comercială deţinută de un meşter dintr-un sătuc din Maramureş este unul dintre sponsorii PDL. Firma a ajuns pe câştig, după ce, Taina Lemnului SRL a avut, în 2009, datorii de peste 410.000 de lei.

Adevărul
: Un vot de la PDL ne costă 100.000 de euro. Premierul Emil Boc încearcă să îşi asigure adoptarea bugetului pe anul viitor prin fidelizarea senatorilor şi deputaţilor din partidele aflate la putere. Totul costă însă. Fiecare parlamentar PDL, UDMR şi UNPR va avea dreptul să depună amendamente în valoare de 100.000 de euro.

Fin.ro
: România trebuie să împrumute 16 miliarde de euro în 2012. Ne menţinem pentru anul viitor ţinta de deficit de 1,9% deoarece creşterea ei ar însemna alte împrumuturi şi deja se va împrumuta 16 miliarde de euro. "Şi-aşa, trebuie să împrumutăm 13,5 miliarde de euro pentru a rostogoli datoriile anterioare. Deficitul de 1,9% mai înseamnă încă 2,5 miliarde de euro. Ceea ce înseamnă că România trebuie să împrumute de pe pieţe, internă şi externă, 16 miliarde de euro anul viitor", a spus şeful statului.



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close