Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 14 octombrie: Riscăm să pierdem 1,9 miliarde de euro

Revista presei - 14 octombrie: Riscăm să pierdem 1,9 miliarde de euro

Revista presei - 14 octombrie: Riscăm să pierdem 1,9 miliarde de euro
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Oct 2011   •   11:26
Puterea: Riscăm să pierdem 1,9 miliarde de euro. Proaspătul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, şi-a început mandatul cu gânduri mari. Demnitarul îşi propune să crească până la 20% rata reală a absorbţiei fondurilor europene până la finalul anului 2012. În acest moment, există riscul de a pierde fonduri în valoare de 1,9 miliarde de euro.

România liberă
. Milionara de la căpătâiul bolnavilor. Cum să te îmbogăţeşti din îngrijiri fictive. Piaţa de îngrijiri medicale la domiciliu din Capitală este dominată de o firmă controlată de o tânără democrat-liberală. Foşti pacienţi şi colaboratori acuză societatea că decontează de la stat sume nejustificate, prin umflarea numărului de zile de îngrijire per pacient şi a procedurilor aplicate. Casa de Sănătate Bucureşti refuză să facă publice sumele decontate. Alicia Medical Expert are puncte de lucru în Spitalul Clinic Colentina, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu", Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon" şi în Institutul Clinic Fundeni.

Ghimpele: Primul eco-cartier din ţară va fi construit în Bucureşti. Afirmaţia a fost făcută de secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Tursimului, Eugen Curteanu. Cartierul eco va avea o suprafaţă de 100 de hectare, din care 65 sunt rezervate locuinţelor, iar restul terenului va fi destinat spaţiilor verzi şi facilităţilor necesare. Studiul de fezabilitate va fi efectuat la începutul anului 2012, iar statul român va contribui la proiect cu terenul şi infrastructura necesare.

Fin.ro: Gazprom va cauta petrol şi gaze în România şi va construi benzinării. Gigantul energetic rus Gazprom intenţionează să investească "sute de milioane de euro" în sectorul petrolier românesc până în 2015 şi să creeze 500 de locuri de muncă. Surse bine informate susţin că investiţiile vor fi făcute în domeniul explorării şi al producţiei de hidrocarburi, precum şi în construcţia de la zero a unor staţii de benzinărie.

Adevărul: Soţii Bîrsan ies la atac cu imunitatea lui de la CEDO. Judecătoarea Gabriela Bîrsan susţine că soţul său, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), are statut de diplomat şi nu i se pot percheziţiona proprietăţile. Cererea celor doi a fost însă respinsă de magistraţii Completului de cinci judecători de la instanţa supremă.






×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close