Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 20 septembrie: Războiul Schengen, criza în Europa şi ultimul interviu al lui Jonny Răducanu

Revista presei - 20 septembrie: Războiul Schengen, criza în Europa şi ultimul interviu al lui Jonny Răducanu

Revista presei - 20 septembrie: Războiul Schengen, criza în Europa şi ultimul interviu al lui Jonny Răducanu
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    20 Sep 2011   •   09:47
Jurnalul: Războiul Schengen, faza pe lalele. Doi oficiali olandezi vorbesc despre şantajul României. Ambasada Olandei cere informații României cu privire la motivele pentru care a fost luată măsura de a bloca la graniță toate transporturile cu semințe și flori din Olanda. Decizia a fost luată în contextul în care Olanda a anunțat că nu va susține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Potrivit ANAF, între 16 si 19 septembrie, 15 tiruri cu flori au fost verificate la vămile din România.

Adevărul
: Reprezentanţii Casei Regale au dezvăluit pentru prima dată reacţia Regelui Mihai la acuzele lui Traian Băsescu. Interviul realizat de Mihai Gâdea la ”Sinteza Zilei” ajunge pe prima pagină în Adevărul. Președintele României îl acuza pe Regele Mihai, în cadrul unei emisiuni televizate din luna iunie, spunând că ”abdicarea regelui a fost un act de trădare”. Principesa Margareta a declarat că Regele Mihai ”A spus cu seninătate că nu a simţit nimic” după declarațiile președintelui, ”A văzut şi a trăit prea multe”.

Gândul
: Europa în criză. Agenţia Standard & Poor's taie ratingul Italiei. În urma unui deciziei primului ministru italian de a promova un plan de austeritate de 54 de miliarde de euro, în încercarea de a convinge Banca Centrală Europeană să cumpere obligațiuni de stat, agenția internațională de rating Standard & Poor's a decis scăderea ratingului de țară al Italiei de la A+ la A.

Puterea: Ultimul interviu al lui Johnny Răducanu: „Îmi place să fiu anonim în ziua de astăzi”. Puterea publică ultimul interviu acordat de Jonny Răducanu. Artistul, cunoscut ca Mr. Jazz al României, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani.

Săptămâna Financiară: „Dorinţa Guvernului este de a creşte pensiile şi salariile anul viitor”. Săptămâna Financiară publică un interviu cu Gheorghe Ialomițianu, ministrul finanțelor publice, care anunță că Guvernul intenționează să discute cu FMI şi Comisia Europeană posibilitatea majorării salariilor bugetarilor cu 15% anul viitor şi a creşterii pensiilor în funcţie de inflaţie şi de salariul mediu brut.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close