Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 29 septembrie: Cum ai putea intra la facultate chiar dacă nu ai luat bacul

Revista presei - 29 septembrie: Cum ai putea intra la facultate chiar dacă nu ai luat bacul

Revista presei - 29 septembrie: Cum ai putea intra la facultate chiar dacă nu ai luat bacul
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    29 Sep 2011   •   11:12
gandul.info: Cum ai putea intra la facultate chiar dacă nu ai luat bacul. Parlamentul va dezbate posibilitatea introducerii în universităţi a anului pregătitor. Iniţiativa-fulger de amendare a Legii Educaţiei, depusă miercuri în parlament, prevede posibilitatea înscrierii la facultate pentru o parte dintre cei care nu au diplomă de bac. Proiectul ce aparţine senatorului PSD Ecaterina Andronescu acordă dreptul tuturor absolvenţilor care nu au obţinut notă de trecere la toate probele, dar au înregistrat o medie de minimum şapte să se înscrie încă din această toamnă în universitatea la care doresc, astfel încât până la bacalaureatul de anul viitor să beneficieze de un an pregătitor.

Jurnalul Naţional
: Cum i-a momit Udrea pe jurnaliştii străini să laude turismul românesc şi cât a costat această operaţiune. Prin organizarea Congresului Mondial al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor din Turism, ministrul Udrea s-a asigurat că fiecare participant va scrie despre România. Pentru asta, ministerul a cheltuit un sfert de milion de euro.

Adevărul: Minciuni statistice: rata şomajului. Jurnaliştii au făcut calculele pentru a descoperi rata reală a şomajului din România şi au descoperit că aproape 300.000 de şomeri lipsesc din registrele Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă. Acesta este motivul pentru care noi avem o rată a şomajului mult mai mică decât Spania sau Franţa.

Fin.ro: De la 1 octombrie ne putem face testament la bancă. Actul se completează, se semnează şi se datează de către testator numai în prezenţa a doi funcţionari ai instituţiei de credit, special împuterniciţi în acest scop, care semnează convenţia alături de testator. Testamentul poate fi modificat sau revocat oricând.

Puterea: Salariile ceferiştilor, tăiate cu încă un sfert. Ceferiştii care au avut "norocul" să nu fie concediaţi mai pierd încă un sfert din salariu, prin reducerea programului de muncă la patru zile pe săptămână. Asta înseamnă că, în decurs de un an, angajaţii din sectorul feroviar au pierdut jumătate din salariu, iar perspectivele nu sunt deloc pozitive.






×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close