Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 30 martie: Companiile de stat cu datorii de miliarde de euro la buget dau prime de Paşte

Revista presei - 30 martie: Companiile de stat cu datorii de miliarde de euro la buget dau prime de Paşte

Revista presei - 30 martie: Companiile de stat cu datorii de miliarde de euro la buget dau prime de Paşte
Sursa foto: Foto: ghidularadean.ro
de M.Z.    |    30 Mar 2012   •   10:55
Gandul.info: Companiile de stat cu datorii de miliarde de euro la buget dau prime de Paşte. În timp ce în mediul privat bugetele alocate primelor de sărbători sunt de 47 şi 94 de euro pe angajat, şi asta în cazul a doar 20% dintre companiile multinaţionale cu filiale în România, la stat, companiile cu pierderi sau cu datorii şi de sute de milioane de euro oferă prime mai mari. Cei circa 7.700 de angajaţi ai Companiei Huilei (CNH) se vor bucura anul acesta de prime de Paşte în valoare de peste 650.000 de euro (2,8 milioane de lei), respectiv 93 de euro pentru fiecare salariat. Prime de 600 de lei vor fi şi pentru minerii de la SNLO, iar salariaţii de la Rovinari şi Turceni vor primi peste 160 de euro.

Jurnalul Naţional: Cum ne tăiem singuri fondurile europene. Două decizii ale Guvernului sărăcesc România cu 4,2 miliarde de euro. Ţara noastră dă cu piciorul acesor bani din vina celor care ne conduc. Două decizii absurde ale Guvernului au tăiat cheful oricui de a mai cheltui bani europeni pentru programele europene de dezvoltare a resurselor umane. Suma totală se ridică la peste 4,2 miliarde euro.

Cotidianul.ro: PDL a cheltuit dublu faţă de PSD şi PNL la parţialele din 2011. Ziariştii au descoperit că la alegerile parţiale din 2011, democrat-liberalii au cheltuit dublu faţă de PSD şi PNL. Pentru nouă primării şi trei consilii locale, portocalii au cheltuit cu mult peste veniturile partidului în timp ce opoziţia a reuşit chiar să facă economie.

Adevărul: Frunzăverde şi afacerea de un miliard de euro. Răsunătoarea plecare a lui Sorin Frunzăverde din PDL poate avea mai multe explicaţii. Una dintre ele poate fi cel mai recent scandal de corupţie care a zguduit Banatul. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin nu e chiar atât de străin, precum susţine, de privatizarea companiei naţionale Moldomin SA.

Fin.ro: Noii miliardari ai lumii prosperă mai bine decât moştenitorii. Dacă 42% dintre marile averi ale lumii, adică un total de peste un miliard de dolari, sunt moşteniri, 58% sunt individuale, construite de la zero. Acesta este, de altfel, şi unul dintre motivele pentru care sporesc mai bine. Mare parte dintre miliardarii porniţi de jos activează în domeniul tehnologiilor avansate şi au anunţat deja că nu-şi vor lăsa întreprinderile pe mâna copiilor - Mark Zuckerberg, Xavier Niel etc.


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close