Antena 3 CNN Actualitate Media ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE. Aniversarea Google celebrată cu un Google Doodle special

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE. Aniversarea Google celebrată cu un Google Doodle special

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE. Aniversarea Google celebrată cu un Google Doodle special
27 Sep 2017   •   10:48

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE. Motorul de căutare Google aniversează 19 ani de existență cu un Doodle aparte. ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE  În 19 ani de existență, Google a devenit cea mai puternică marcă globală. ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE O nouă achiziție spectaculoasă

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE Alphabet Inc, compania mamă a gigantului american Google, a anunţat joi că va plăti 1,1 miliarde de dolari în numerar pentru a achiziţiona subsidiara grupului taiwanez HTC Corp care produce smartphone-uri pentru firma americană Pixel, transmit Reuters, DPA şi Bloomberg. ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE Conform acordului, Google va obţine licenţierea neexclusivă a drepturilor de proprietate intelectuală ale HTC şi îi va prelua integral pe cei 2.000 de angajaţi ai HTC care produc smartphone-uri pentru Pixel.

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE De mult timp HTC este partener al Google şi unii analişti estimează că telefoanele mobile inteligente Pixel reprezintă 20% din livrările de smartphone-uri ale HTC.

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE Compania de telefonie era în declin

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE Dar grupul taiwanez, care odată vindea pe plan global unul din zece telefoane mobile inteligente, s-a confruntat cu un declin semnificativ al cotei sale de piaţă, din cauza concurenţei de la Apple, Samsung Electronics şi rivalele din China.

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE Este a doua tranzacţie majoră realizată de Google în sectorul producerii telefoanelor mobile inteligente, după ce în 2012 a achiziţionat Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari şi a vândut-o grupului chinez Lenovo pentru mai puţin de trei miliarde de dolari, doi ani mai târziu.

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE Joi, acţiunile HTC au fost oprite de la tranzacţionare, în urma informaţiilor privind acordul cu Google. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 12%, capitalizarea bursieră a HTC fiind evaluată la aproximativ 1,9 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Google Doodle Google
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close