Antena 3 CNN Actualitate Media România stârnește uimire în lume. Le Monde: Una dintre puținele țări unde se protestează pentru a susține un procuror

România stârnește uimire în lume. Le Monde: Una dintre puținele țări unde se protestează pentru a susține un procuror

România stârnește uimire în lume. Le Monde: Una dintre puținele țări unde se protestează pentru a susține un procuror
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
09 Feb 2017   •   09:06

"DNA, DNA/ Să vină să vă ia" sau "Dragnea nu uita/Te așteaptă Codruța", sunt principalele slogane cântate la protestele din toate marile orașe ale țării, scrie Le Monde, care apreciază că Romania stârnește uimire prin faptul că este una dintre puținele țări din lume care a declanșat proteste ample pentru susținerea unui procuror, Laura Codruța Kovesi și a unei instituții, DNA, potrivit hotnews.ro.

Le Monde amintește traseul politic al liderului PSD, ambiția acestuia de a deveni premier, dosarele penale și OUG-ul care a scos sute de mii de oameni în stradă, generând cele mai ample proteste din ultimii 25 de ani.

"Pentru români, Laura Codruța Kovesi este vârful luptei anticorupție împotriva unui procuror inflexibil în fața unei clase politice corupte care refuză să se reformeze... De la numirea sa în 2013, mii de politicieni au fost arestați în toata țara", scrie Le Monde.

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Le Monde proteste
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close