Antena 3 CNN Actualitate Media Românii au aflat componenţa noului guvern de la Antena 3

Românii au aflat componenţa noului guvern de la Antena 3

Românii au aflat componenţa noului guvern de la Antena 3
02 Mai 2012   •   14:35

Publicul interesat de actualitate a ales să urmărească  Antena 3 pentru a afla ce miniştri fac parte din guvernul premierului Victor Ponta.

Conform datelor de audienţă furnizate de Kantar Media, Antena 3 a fost cea mai urmărită televiziune de ştiri din România în data de 1 mai, înregistrând o medie de 9.7% cotă de piaţă pe întreaga zi în rândul publicului din mediul urban de peste 18 ani şi detaşându-se de următorul clasat, Realitatea TV, care atingea 3.8% market share.



Seara, în cel mai dificil interval orar, Antena 3 obţine o medie a cotei de piaţă de 9.8% şi se clasează pe primul loc în clasamentul televiziunilor informative şi pe locul doi în topul general, după Pro TV,  înregistrând o medie de 4.1 puncte rating.



Minutul de aur a fost atins la ora 21:21, când Antena 3 atingea 8.3% rating şi 17% cotă de piaţă, iar publicul telespectator îl urmărea pe noul premier Victor Ponta anunţând componenţa viitorului cabinet.

Situaţia nu se schimbă nici în rândul publicului din mediul urban, unde Antena 3 rămâne lider la ştiri cu 9.1% media cotei de piaţă pe întreaga zi şi 9.2% în prime time. De altfel, între orele 19-24,  Antena 3 a ocupat şi pe targetul „Urban All” poziţia a doua în clasamentul tuturor posturilor TV, după Pro TV.

Ediţia specială a emisiunii Sinteza Zilei, în care Mihai Gâdea l-a avut invitat pe  Dan Voiculescu, vicepreşedintele Senatului, a atras un număr important de telespectatori, Antena 3 înregistrând 5.3% rating şi 11% cotă de piaţă. Astfel, postul de ştiri parte a INTACT Media Group s-a impus pe durata emisiunii ca cel mai urmărit post informativ din România, iar în clasamentul tuturor televiziunilor s-a situat pe poziţia a doua, fiind depăşit doar de Pro TV.



În timpul discuţiei avute aseară cu Mihai Gâdea, Dan Voiculescu a atras atenţia că România riscă să piardă 7 miliarde de euro de la Uniunea Europeană dacă ministrii Leonard Orban şi Daniel Constantin nu reuşesc să ia măsuri rapide în următoarele două luni. De asemenea, profesorul Voiculescu a declarat că Traian Băsescu ar trebui să demisioneze pentru a-şi salva imaginea de om politic, după ce a modificat Legea Referendumului astfel încât să poată fi ales cu 4 milioane de voturi, dar demis cu 9 milioane.

Datele de audienţă inregistrate de Antena 3 în dată de 1 mai confirmă încă o dată că românii aleg postul nostru de ştiri ca principală sursă de informare când au loc  evenimente de maximă importanţă. 

Antena 3 este singurul post de stiri din Romania afiliat CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

×
Subiecte în articol: Antena 3 Victor Ponta Kantar Media
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close