Antena 3 CNN Actualitate Media Săptămâna în imagini – De la beatificarea fostului Suveran Pontif, la uciderea lui Osama bin Laden

Săptămâna în imagini – De la beatificarea fostului Suveran Pontif, la uciderea lui Osama bin Laden

Săptămâna în imagini – De la beatificarea fostului Suveran Pontif, la uciderea lui Osama bin Laden
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
08 Mai 2011   •   18:25
Care este fotografia care v-a impresionat cel mai mult?
95 de voturi

Săptămâna care se încheie a fost marcată, în primul rând, de uciderea teroristului numărul 1 în lume, Osama bin Laden, eveniment care a stârnit reacţii diferite în toate colţurile lumii. În timp ce americanii au ieşit pe străzi pentru a sărbători moartea liderului Al Qaeda, considerându-se oarecum răzbunaţi pentru evenimentele din 11 septembrie 2001, musulmanii au privit acţiunea americanilor drept o crimă cu sânge rece şi , mai mult decât atât, o provocare.

Cu numai câteva ore înainte de anunţul uciderii lui Osama bin Laden, un alt eveniment important pentru lumea creştină aduna mii de oameni în Piaţa Sfântul Petru din Roma. Este vorba despre beatificarea fostului Suveran Pontif, Papa Ioan Paul al Doilea.

Iar de cealaltă parte a Oceanului Atlantic, americanii au încercat să-şi readucă vieţile în ritmul normal, după ce tornadele au distrus mii de case şi au ucis sute de oameni.

Acestea sunt câteva dintre cele mai reprezentative fotografii ale săptămânii:

1. Sute de mii de oameni s-au adunat în Piaţa Sfântul Petru din Roma, cu ocazia beatificării fostului Suveran Pontif.



2. Un bărbat citeşte un ziar pakistanez în limba engleză. Articolul de pe prima pagină face referire la uciderea lui Osama bin Laden.



3. Două americance se roagă pentru sufletele celor care au murit în timpul tornadelor care au lovit Alabama. Ceremonia are loc în parcarea unui adăpost al Crucii Roşii.



4. Protest în Pakistan faţă de uciderea lui Osama bin Laden. Pe afiş scrie: „Omorârea unui Osama va produce şi mai mulţi Osama”.



5. Shakira a susţinut un concert în Piaţa Constituţiei din Bucureşti pe o ploaie torenţială.



6. Mumia unui eunuc, fotografiată în cimitirul Tian Yi de la marginea Beijungului. Cimitirul eunucilor a fost construit în timpul Dinastiei Ming. Eunucii erau castraţi la vârste foarte fragede şi trimişi apoi să slujească familiile regale. Potrivit credinţei locale, prin castrare, eunucii deveneau „non-persoane”, astfel încât prezenţa lor să nu deranjeze intimitatea Împăraţilor. Ultimul eunuc din China, Sun Yaoting, a servit-o pe soţia Împăratului Puyi şi a murit în 1996.



7. Prezentare de modă în Pakistan. Un model pakistanez prezintă creaţia designerului Abeida Shaikh.











 

 

 

 

×
Subiecte în articol: fotografii Osama Bin Laden pakistan
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close