Săptămâna în imagini: E.coli, muzică, violenţă şi artă

de Antena3.ro    |    03 Iun 2011   •   11:52
Săptămâna în imagini: E.coli, muzică, violenţă şi artă Galerie foto (7) Foto: EPA/ Intact Images
Subiectul care a ţinut primele pagini ale publicaţiilor din lumea întreagă în săptămâna care se apropie de final este, fără îndoială, cel legat de bacteria „ucigaşă” E.coli. Bacteria i-a băgat în sperieţi pe majoritatea europenilor şi în faliment pe fermierii spanioli.

Asta după ce, timp de mai multe zile, vina pentru răspândirea bacteriei a fost dată exclusiv pe castraveţii exportaţi de Spania. Iar acum, la mai bine de o săptămână de la izbucnirea „epidemiei”, experţii ne bagă şi mai mult în ceaţă. Nu numai că nu ştiu exact prin intermediul cărei legume s-a răspândit bacteria, dar ne anunţă că E.coli a suferit o mutaţie necunoscută.

În Chile, peste 25.000 de studenţi s-au bătut cu forţele de ordine în centrul oraşului Santiago. Tinerii, nemulţumiţi de sistemul de învăţământ, au aruncat cu pietre în poliţişti. Oamenii legii au ripostat cu tunuri cu apă şi marşul a degenerat într-o luptă de stradă.

Pe plan muzical, săptămâna a fost a fost marcată de primul concert al legendarei trupe Roxette în România. Trupa Roxette a concertat luni seara în Bucureşti, chiar în ziua în care solista a împlinit 53 de ani.

În ceea ce priveşte domeniul artistic, în Veneţia a început a 54-a Bienală de Arte Vizuale. Evenimentul se desfăşoară în perioada 4 iunie-27 noiembrie 2011.

Un alt eveniment demn de precizat are loc în Australia. Este vorba despre „Vivid Festival”, în cadrul căruia Opera din Sydney a prins viaţă, cu ajutorul unui spectacol impresionant de lumini. Evenimentul are loc până pe 13 iunie şi cuprinde reprezentanţii ale ale artiştilor locali şi internaţionali.

Acestea sunt câteva dintre cele mai spectaculoase imagini ale săptămânii:

1. Bacteria E.coli2. Protestul studenţilor din Chile3. Lucrări ale artiştilor italieni4. Spectacol impresionant de lumini în Sydney5. Imagine din concertul Roxette6. Un pui de elefant asiatic, la Grădina Zoologică Ostrava din Cehia7. Spectacol de dans în Germania 

Care este cea mai interesantă poză a săptămânii?
x close