Antena 3 CNN Actualitate Media Scandalul News of the World: Şeful Scotland Yard şi adjunctul său au demisionat

Scandalul News of the World: Şeful Scotland Yard şi adjunctul său au demisionat

Scandalul News of the World: Şeful Scotland Yard şi adjunctul său au demisionat
Sursa foto: Foto: blogs.telegraph.co.uk
19 Iul 2011   •   09:15

Scandal de proporţii în Marea Britanie. Şeful Scotland Yard şi adjunctul său au demisionat, în urma interceptărilor făcute de ziarul News of the World. Nici premierul David Cameron nu este foarte liniştit, mai ales că are o relaţie aproapiată cu patronul publicaţiei. Mai bine zis, al fostei publicaţii, pentru că News of The World a fost închisă, după o serie de acuzaţii. Jurnaliştii au fost acuzaţi că au interceptat mii de telefoane, pentru a-şi scrie articolele.

"Am informat luni după-amiază, Palatul, Ministrul de Interne şi primarul de intenţia mea de a demisiona din funcţia de şef al Poliţiei Metropolitane", a declarat Paul Stephenson, şeful Poliţiei Metropolitane.

Cu un anunţ sec, directorul Scotland Yard şi-a făcut ieşirea din scenă. A fost criticat aspru pentru că, în 2009, Scotland Yard l-a angajat pe fostul redactor şef-adjunct al ziarului News of the World. Iar în aceste zile, orice legătură cu angajaţii tabloidului e un blestem.

"Paul Stephenson a luat o decizie onorabilă şi şi-a asumat responsabilitatea", a spus Ed Miliband, liderul Partidului Laburist.

Era încolţit de toate ziarele pentru că nu a vrut să redeschidă o anchetă din 2009 privind interceptările făcute de News of the World. E încă o victimă pe lista lungă a scandalului. Mai mulţi angajaţi ai tabloidului sunt acum cercetaţi. Fosta şefă de la News of the World a fost arestată şi eliberată pe cauţiune.

Cel ce resimte cel mai puternic scandalul e magnatul Rupert Murdoch, care-şi vede imperiul mediatic de 10 miliarde de dolari ameninţat. El s-a văzut nevoit să închidă News of The World şi să renunţe la achiziţia unui mare trust de presă britanic. Trustul său de presă, News Corp, are pierderi serioase la bursă.

 


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close