Antena 3 CNN Actualitate Media Secvenţial: ROMÂNOFOBIA în Marea Britanie - Cine este vinovat?

Secvenţial: ROMÂNOFOBIA în Marea Britanie - Cine este vinovat?

Secvenţial: ROMÂNOFOBIA în Marea Britanie - Cine este vinovat?
08 Dec 2013   •   18:25

Adrian Ursu a vorbit, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial", despre românofobie şi a prezentat câteva fragmente din emisiuni, respectiv reportaje, care sunt difuzate în Marea Britanie pe fondul preocupării în ceea ce priveşte invazia imigranţilor români şi bulgari.

Invitat în celebra emisiune Question Time de la BBC, Nigel Farage, liderul "UK Independence Party", partidul eurosceptic anti-imigraţie, este criticat de câteva voci din public pentru opiniile sale profund radicale în ceea ce priveşte acceptarea imigranţilor în Marea Britanie.

Prezent în emisiune, ministrul britanic al Apărării, Anna Soubry, l-a acuzat pe liderul UKIP că pune "frică în inimile oamenilor", speriindu-i în legătura cu imigraţia, dar şi că răspândeşte "prejudecăţi" în locul prezentării faptelor.

"Vorbiţi despre fapte - în circumscripţia mea electorala, partidul dvs. a transmis un manifest care spune că 29 de milioane de oameni din România şi Bulgaria vor invada ţara noastră, asta în condiţiile în care POPULAŢIA este de doar 27,5 milioane pentru ambele ţări. (...) Dumneavoastră nu vorbiţi despre fapte. Dumneavoastră vorbiţi despre prejudecăţi!", a spus ministrul britanic al Apărării.

Un alt reportaj difuzat de BBC prezintă o problemă pe care britanicii nu o pot ignora: cerşetorii români şi bulgari, care, deşi au fost trimişi în repetate rânduri acasă, s-au întors de fiecare dată pe străzile din Londra.


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close