Antena 3 CNN Actualitate Media Sfârşitul civilizaţiei actuale va avea loc în anul 2045

Sfârşitul civilizaţiei actuale va avea loc în anul 2045

Sfârşitul civilizaţiei actuale va avea loc în anul 2045
21 Feb 2011   •   15:59

Computerele sunt din ce în ce mai rapide şi mai puternice, iar evoluţia lor nu pare să încetinească. Astfel, nu mai este mult până când computerele vor deveni mai deştepte decât oamenii. Conform site-ului www.green-report.ro, care îl citează pe Ray Kurzweil, unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă, acest lucru se va produce peste 35 de ani, când se va consemna sfârşitul civilizaţiei, aşa cum o cunoaştem noi astăzi.

Cu ajutorul puterii şi vitezei, computerele vor putea cuprinde la un moment dat tot ceea ce înmagazionăm în creierele noastre, inclusiv conştiinţa. Respectiv nu numai efectuarea unor calcule super rapide sau compunerea muzicii, dar şi condusul maşinii, scrierea cărţilor, luarea unor decizii etice, judecarea calităţii unei picturi.

Este imposibil de prezis comportamentul acestor inteligenţe supraumane cu care vom împărţi într-o zi planeta, dar există teorii conform cărora noi vom deveni cyborgi, inteligenţa artificială ne va permite să ne prelungim viaţa la infinit sau că ordinatoarele vor anihila umanitatea.

Mai multe detalii pe http://www.green-report.ro/stiri/oamenii-vor-deveni-nemuritori-2045

×
Subiecte în articol: Green Report sfarsitul lumii
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close