Antena 3 CNN Actualitate Media Şi-a învins handicapul şi a ajuns campion paralimpic! Eduard Novak, mândru să concureze pentru România

Şi-a învins handicapul şi a ajuns campion paralimpic! Eduard Novak, mândru să concureze pentru România

Şi-a învins handicapul şi a ajuns campion paralimpic! Eduard Novak, mândru să concureze pentru România
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Sep 2012   •   22:58

Ciclistul Eduard Novak, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra, a vorbit în ediţia de vineri seară a emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3 despre câtă putere îţi trebuie să pedalezi din România până la aurul olimpic.

Eduard, de unsprezece ori campion naţional la patinaj viteză, a vorbit la "Vorbe grele" despre accidentul stupid care l-a forţat să-şi încheie cariera în patinajul de viteză, şi l-a adus, în prezent, să pedaleze în fiecare zi zeci de kilometri alături de sportivi profesionişti.



Eduard Novak spune că nu i-a fost greu să se apuce de ciclism, despre care mărturiseşte că este foarte asemănător cu patinajul viteză, sistemul de antrenament fiind aproximativ acelaşi.

"Am încercat să fac foarte multe în acei ani (după accident - n.r.). Am terminat Dreptul, m-am angajat consilier juridic (...) dar nu s-a legat nimic de mine, chiar dacă aveam succes", mărturiseşte Eduard Novak, care povesteşte cum, după o viaţă petrecută în sport, nu s-a putut da bătut.

Deşi s-a născut în Miercurea Ciuc, Eduard se consideră cetăţean român şi i se pare firesc să concureze pentru România.

"În sport, aşa ceva nu contează. Este o onoare când nu contează ţara şi pentru tine se ridică drapelul (...) şi  te simţi mândru", a spus Eduard Novak.


VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "VORBE GRELE" DE LA ANTENA 3



×
Subiecte în articol: victor ciutacu Jocurile Paralimpice
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close