Antena 3 CNN Actualitate Media Sorin Oprescu: Podul Basarab nu este al lui Oprescu, este al bucureştenilor

Sorin Oprescu: Podul Basarab nu este al lui Oprescu, este al bucureştenilor

Sorin Oprescu: Podul Basarab nu este al lui Oprescu, este al bucureştenilor
Sursa foto: Foto: VideoNews
17 Iun 2011   •   22:57

Ediţie inedită a emisiunii "Vorbe Grele”. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost invitatul realizatorului Victor Ciutacu la o discuţie care a avut loc chiar pe podul Basarab, cel mai lat pod din Europa.

Primarul Oprescu s-a arătat mulţumit de finalizarea podului şi spune că acesta va ajuta la fluidizarea traficului în capitală. Din start, edilul a ţinut să precizeze că podul nu este "al lui Oprescu”, ci "al bucureştenilor”. Oprescu a adăugat că bucureştenii vor câştiga timp, traficul se va fluidiza şi că nici parcările nu vor fi problematice în zonă. "Lucrează băieţii ăştia la parcare. Le-am zis: Bă, nu ne jucăm aici, puneţi automat, puneţi bariere, pentru că pe urmă nu le mai pune nimeni. Şi pentru toţi oamenii care au avut de suferit în urma construcţiei de aici, parcarea de jos, de sub pod, în principal acolo vor parca ei, la 25 de metri de casă."

Întrebat de realizatorul Victor Ciutacu dacă va tăia panglică la inaugurare, Sorin Oprescu a arătat că nu are de gând să facă acest lucru: "M-am jurat că nu tai panglici, ca să nu semăn cu ceilalţi. Aşa am fost eu toată viaţa mea. Nu m-am repezit să fac apendicită şi m-am repezit în operaţii d-astea mari.”

 


Primarul Oprescu a ţinut să facă şi câteva precizări legate de gradul de siguranţă al podului şi a adăugat că nici la cutremure podul nu ar avea motiv să cadă: "Domnule, nu cade, are un sistem special. În momentul acela sar nişte siguranţe şi rămâne podul pe pistoane. Pistoanele lucrează în aşa fel încât podul să nu aibă de suferit.” De asemenea, primarul a precizat că podul este asigurat să reziste la cutremure cu magnitudine de 8 grade.

În final, Oprescu a ţinut să asigure că podul este pregătit pentru a fi dat în folosinţă, specificând că toate testele care se puteau face au fost făcute. "Toate testele sunt înregistrate, toate sunt semnate, toate actele sunt în regulă, aşa că să mă mai lase în pace, că ei nu ştiu decât să pună piciorul pe frână, doar ca să nu mai termine Oprescu", a declarat edilul capitalei.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu victor ciutacu Vorbe Grele
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close