Antena 3 CNN Actualitate Media Tăriceanu, despre privatizarea Cupru Min: Incompetenţă crasă din partea ministerelor şi o vină care poate fi asociată premierului

Tăriceanu, despre privatizarea Cupru Min: Incompetenţă crasă din partea ministerelor şi o vină care poate fi asociată premierului

Tăriceanu, despre privatizarea Cupru Min: Incompetenţă crasă din partea ministerelor şi o vină care poate fi asociată premierului
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    11 Apr 2012   •   23:15

Fostul prim ministru Călin Popescu Tăriceanu  a răspuns invitaţiei lui Mihai Gâdea la emisiunea "Sinteza Zilei", unde a comentat motivele pentru care i-a adresat, miercuri, o scrisoare deschisă premierului Mihai-Răzvan Ungureanu.

Tăriceanu i-a atras atenţia premierului actual că privatizările sunt făcute în pripă şi cu o lipsă flagrantă de profesionalism, fiind de părere că privatizarea Cupru Min Abrud este prost pregătită.

Liderul deputaţilor PNL consideră că, în momentul de faţă, nişte oameni pe final de mandat au intrat într-o derută, iar privatizările şi măsurile economice pe care le ia Guvernul Ungureanu nu vor reuşi să scoată ţara din criză şi nici că creeze locuri suficiente de muncă.

"M-am confruntat şi eu când eram prim ministru cu proiectul de la Roşia Montană(...) Eu nu m-am grăbit să iau decizii pentru că nu era de competenţa şi responsabilitatea mea", a afirmat fostul premier.

Tăriceanu îi solicită lui Ungureanu ca Guvernul să nu-şi asume acţiuni în domenii cheie, se arată în scrisoarea deschisă. Fostul premier a subliniat, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", faptul că Guvernul condus de Ungureanu a fost soluţia pentru ieşirea dintr-o situaţie de "criză politică de amploare foarte mare" şi că premierul ar trebui să se ocupe de organizarea alegerilor şi de gestionarea problemelor cu care se confruntă executivul.

"Dacă ne uităm la situaţia politică, vedem un preşedinte cu o popularitate extrem de scăzută şi un partid de guvernare care se află la pragul critic al riscului de nealegere(...) Guvernul Ungureanu ar trebui să se ocupe de organizarea alegerilor (...). Premierul având pe masă decizii importante de luat , cum este cazul Cupru Min, se aruncă în gol şi ia deciziile de privatizare ", a afirmat fostul premier.

În opinia lui Călin Popescu-Tăriceanu, "Guvernul ar fi avut obligaţia să ia nişte minime garanţii, să se pună la adăpost de situaţii din acestea(n.r.- garanţiile privatizării Cupru Min), din care acum sigur că nu mai ştiu cum să iasă, crează complicaţii şi ridică semne majore de întrebare asupra intenţiilor reale ale guvernului".

"Dacă anumiţi jurnalişti, dacă oameni din opinia publică îşi pun întrebarea: este ceva necurat la mijloc? să nu se supere nimeni că este această întrebare pusă!(...) Este o dovadă de o incompetenţă crasă din partea ministerelor de linie şi în final o vină care nu poate să nu fie asociată şi cu persoana primului ministru", a conchis liderul deputaţilor PNL.




VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3


×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close