Antena 3 CNN Actualitate Media The Telegraph: Britanicii se tem că datele lor personale vor ajunge pe mâna poliţiştilor români corupţi

The Telegraph: Britanicii se tem că datele lor personale vor ajunge pe mâna poliţiştilor români corupţi

The Telegraph: Britanicii se tem că datele lor personale vor ajunge pe mâna poliţiştilor români corupţi
Sursa foto: Foto: www.telegraph.co.uk
03 Feb 2011   •   13:25

Corupţia în rândul autorităţilor din România este foarte răspândită. Asta susţin jurnaliştii de la cotidianul The Telegraph care sunt îngrijoraţi de faptul că datele personale ale cetăţenilor britanici vor ajunge pe mâna poliţiştilor din ţara noastră odată cu inaugurarea noului sistem de monitorizare a clătoriilor cu avionul. Acesta permite ca datele pasagerilor să fie accesate de autorităţile din toate ţările membre.

Potrivit unui nou sistem de monitorizare a călătoriilor cu avionul, propus de oficialii de la Bruxelles, datele personale ale oricărui cetăţean european vor fi puse, la cerere, la dispoziţia poliţiştilor din Uniune.

Cotidianului The Telegraph scrie că o astfel de măsură i-a speriat pe britanici care se tem deja că datele lor personale vor ajunge pe mâna poliţiştilor corupţi din România şi Bulgaria.

Sistemul a fost propus de autorităţile de la Bruxelles ca o măsură împotriva terorismului şi are ca scop urmărirea traseului tuturor călătorilor. În plus, în momentul în care va exista o suspiciune cu privire la o anumită persoană se va putea accesa o bază de date care conţine informaţii despre toţi cetăţenii Uniunii Europene.

 

×
Subiecte în articol: coruptie Marea Britanie
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close