Antena 3 CNN Actualitate Media Tragedia de la Maternitatea Giuleşti, în presa internaţională (VIDEO)

Tragedia de la Maternitatea Giuleşti, în presa internaţională (VIDEO)

Tragedia de la Maternitatea Giuleşti, în presa internaţională (VIDEO)
Sursa foto: Foto: news.sky.com
17 Aug 2010   •   09:38

Tragedia de la Maternitatea Giuleşti a readus în atenţia jurnaliştilor străini situaţia sistemului medical din România. Numeroase agenţii internaţionale de presă au relatat despre bebeluşii care au murit în urma exploziei şi a incendiului de la maternitate. Cu doar câteva zile în urmă, BBC difuzase un reportaj despre declinul sistemului de sănătate din România.

Postul britanic Sky News, una din instituţiile de presă care au relatat despre catastrofa de la Maternitatea Giuleşti, precizează că, pe lângă cele trei victime, alţi opt nou-născuţi au suferit arsuri grave şi au puţine şanse de supravieţuire. Postul citează Antena 3 şi foloseşte imagini de pe siteul VideoNews pentru a descrie evacuarea spitalului devastat.

La rândul său, agenţia France Press dedică tragediei un articol amplu în care menţionează presupusa cauză a incendiului - instalaţia de aer condiţionat.

Agenţia DPA adaugă că maternitatea Giuleşti era considerată un spital de top şi fusese recent renovată şi reutilată.

BBC a transmis, săptămâna trecută, o relatare amplă despre problemele sistemului medical românesc. Ziariştii britanici observă că, dintre toate ţările Uniunii Europene, România alocă cel mai mic buget pentru sănătate şi că, din cauza recesiunii, ţara noastră plănuişte să cheltuiască şi mai puţin. Unul din 10 medici plecă din România şi chiar preşedintele Traian Băsescu s-a operat în străinătate, relevă BBC. 

Lacunele sistemului medical românesc sunt evidenţiate prin prezentarea cazului Amalia Antoniu. Totodată, BBC a prezentat şi cazul lui Cristian, un copil de 9 ani care şi-a rupt mâna în luna mai. A fost dus la cel mai apropait spital, în Slatina. Patru zile mai târziu, a murit, din cauza unei infecţii.

Antena 3



×
Subiecte în articol: presa maternitate giulesti explozie bebelusi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close