Antena 3 CNN Actualitate Media TVR, precizări după ce a rupt contractul cu Pătraru

TVR, precizări după ce a rupt contractul cu Pătraru

TVR, precizări după ce a rupt contractul cu Pătraru
27 Iun 2018   •   15:21

Reprezentanţii Televiziunii Române au făcut precizări cu privire la încheierea contractului cu Dragoş Pătraru şi echipa emisiunii „Starea Naţiei“, invocând drept motiv faptul că realizatorul a încălcat în mod repetat clauzele contractuale.

TVR vine cu lămuriri după ce Gigel Ştirbu, deputat PNL şi preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor, a dat presei notificarea prin care conducerea postului public a încetat contractul cu Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Naţiei“. Într-un comunicat, reprezentanţii instituţiei precizează că denunţarea unilaterală a contractului de cesiune încheiat în luna septembrie 2017 între SRTv şi Dragoş Pătraru a fost votată de Comitetul Director în data de 21 iunie 2018.

„Decizia a avut la bază încălcarea, în mod repetat, de către domnul Dragoş Pătraru a clauzelor contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa televiziunii publice şi prin fapte de natură să prejudicieze bunul renume al SRTv“, susţine TVR. Se mai specifică şi faptul că jurnalistul a fost notificat în luna aprilie a acestui an cu privire la consecinţele încălcării repetate a prevederilor contractuale, însă notificarea a rămas fără răspuns.

„Chiar şi în aceste condiţii, emisiunea «Starea Naţiei» a fost difuzată în continuare pe TVR 1 până la momentul denunţării contractului, respectiv în data de 26 iunie 2018“, se mai notează în comunicat.

×
Subiecte în articol: TVR Gigel Stirbu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close