Antena 3 CNN Actualitate Media Un jurnalist al Reuters şi-a pierdut locul de muncă pentru că nu a respectat regulile privind tranzacţiile bursiere

Un jurnalist al Reuters şi-a pierdut locul de muncă pentru că nu a respectat regulile privind tranzacţiile bursiere

Un jurnalist al Reuters şi-a pierdut locul de muncă pentru că nu a respectat regulile privind tranzacţiile bursiere
19 Oct 2010   •   12:52

Un jurnalist al Reuters a fost nevoit să-şi dea demisia, pentru că nu a respectat codul de conduită al Thomson Reuters privind tranzacţiile cu acţiuni. Reprezentanţii companiei  au deschis o anchetă şi verifică în prezent si alţi editorialişti, informează Mediafax.

 "Deşi nu avem nicio dovadă ca jurnalistul profita de funcţia sa pentru a obţine câştiguri financiare, luam foarte în serios astfel de situaţii", a declarat redactorul sef al Reuters, David Schesinger, într-o notă către angajaţii agenţiei internaţionale de presă.

 Potrivit redactorului-şef al Reuters, editorialistul care a demisionat a scris comentarii privind companii la care deţinea actiuni şi, la scurt timp de la publicare, a realizat tranzacţii bursiere cu acţiunile respectivelor firme.

Jurnaliştilor Reuters le este interzis, prin codul de conduită al companiei, să scrie despre companii la care deţin acţiuni, dacă nu anunţă în prealabil managementul. De asemena, ziariştii nu au voie să efectueze tranzacţii cu acţiuni ale unor emitenţi despre care au scris recent sau despre care urmează să scrie în viitorul apropiat.

Reuters nu a făcut publice numele jurnaliştilor implicaţi în acest incident.

×
Subiecte în articol: Reuters jurnalist
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close