Veşti bune pentru presă. Jurnaliştii nu mai plătesc impozit pentru veniturile din salarii şi drepturi de autor

de M.Z.    |    11 Feb 2020   •   14:36
Veşti bune pentru presă. Jurnaliştii nu mai plătesc impozit pentru veniturile din salarii şi drepturi de autor Foto: pixabay.com

Jurnaliştii şi tehnicienii în radiodifuziune şi televiziune nu vor mai plăti impozit pentru veniturile din salarii, asimilate salariilor şi din drepturile de proprietate intelectuală, după ce Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, această propunere legislativă.

Astfel, potrivit proiectului, la articolul 7 ar trebui să fie introdusă definiţia activităţii de jurnalism ca fiind "cercetarea, investigarea, interpretarea şi comunicarea ştirilor şi informaţiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului şi a altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcţionării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra şi edita imaginile şi sunetul şi pentru transmiterea pentru emisiunile radio şi de televiziune a imaginilor şi sunetelor, precum şi a altor tipuri de semnale de telecomunicaţii terestre, marine sau aeriene, care se desfăşoară în baza unui contract de muncă şi a unui contract de drepturi de autor".

De asemenea, la articolul 60 referitor la scutirile impozitului pe venit sunt introduse "persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin (1) - (3), şi pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, ca urmare a desfăşurării activităţii de jurnalism, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale şi al ministrului Finanţelor".

Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputatul PSD Valeriu Steriu.
 

Sursă: Agerpres
Parteneri
sati
x close