Antena 3 CNN Actualitate Media Voiculescu: Băsescu are poziţia pe care o are pentru că foarte mulţi oameni se tem de el

Voiculescu: Băsescu are poziţia pe care o are pentru că foarte mulţi oameni se tem de el

Voiculescu: Băsescu are poziţia pe care o are pentru că foarte mulţi oameni se tem de el
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Aug 2011   •   23:16

Vicepreşedintele Senatului şi preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost invitat în ediţia de marţi a emisiunii "Subiectiv". Voiculescu a vorbit despre subiectul vehiculat pretutindeni în presa naţională şi mondială de câteva zile: noua criză care ameninţă întreaga lume şi felul în care este privită ea de conducerea României.

Politicianul consideră că această nouă criză va dura cel puţin până în 2012, dacă nu şi 2013. Dezechilibrarea raportului cerere-ofertă a dus la criza structurală de sistem, care cere timp pentru a fi depăşită. Soluţia este epuizarea stocurilor din supraproducţie, care este treaba industriaşilor. Treaba statului român în schimb este să crească veniturile oamenilor, nu să le taie, pentru ca aceştia să poată să cumpere.

Voiculescu a declarat că actualul guvern are un comportament de vătaf nepriceput şi nu unul de strateg, de gânditor, fiind preocupat permanent să taie în loc să construiască.

"Aproape toate ţările europene au cerut şi primit bani pentru restructurare, de la UE, bani nerambursabili. Domnul premier nu a cerut bani. [...] E pură incompetenţă amestecată cu sistem dictatorial de a conduce o ţară. E comportament deviat la domnul preşedinte şi incompetenţă la domnul prim-ministru ", a declarat vicepreşedintele Senatului.

"Băsescu are poziţia pe care o are pentru că foarte multor oameni le este frică de el"

Voiculescu este de părere că puterea pe care o deţine preşedintele Traian Băsescu se datorează faptului că foarte mulţi oameni se tem de el, indiferent că este vorba de înscenare, dosare de corupţie, relaţii extraconjugale, etc, iar această frică este proporţională cu perioada pe care trebuie să o suporte.

Politicianul încearcă să îi încurajeze pe toţi aceştia, asigurându-i că este exclus ca preşedintele să rămână până în 2014 la Cotroceni. El consideră că USL va câştiga alegerile locale, făcând astfel foarte dificil ca alegerile parlamentare să fie câştigate de altcineva decât tot de Uniunea Socială.

"Nu va fie frică, pentru că Băsescu nu stă veşnic la Cotroceni, nu stă  până în 2014 şi eu sper că nici până în 2012. Nu are timp să vă facă nimic", a precizat Voiculescu.

Referitor la o declaraţie din trecut făcută de şeful statului, care afirma că nu înţelege ce caută Dan Voiculescu în politică deoarece are tot ce îi trebuie, vicepreşedintele Senatului s-a arătat nedumerit. El a precizat că probabil motivul pentru care Băsescu este în politică este faptul că nu are tot ce îşi doreşte şi ca un "comandant" de navă ce este, avea nevoie de un vapor pe care să îl conducă, să îl domine, uitând că pe el se află şi "marinari", reprezentaţi în acest caz chiar de populaţia României.


×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close