Antena 3 CNN Actualitate Media Voiculescu: Băsescu spune baliverne, trăim trei crize, nu una: financiară, de subconsum şi de supraproducţie

Voiculescu: Băsescu spune baliverne, trăim trei crize, nu una: financiară, de subconsum şi de supraproducţie

Voiculescu: Băsescu spune baliverne, trăim trei crize, nu una: financiară, de subconsum şi de supraproducţie
Sursa foto: Foto: Videonews
09 Aug 2011   •   22:29

Vicepreşedintele Senatului şi preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost invitat în ediţia de marţi a emisiunii "Subiectiv". Voiculescu a vorbit despre subiectul vehiculat pretutindeni în presa naţională şi mondială de câteva zile: noua criză care ameninţă întreaga lume şi felul în care este privită ea de conducerea României.

"Realitatea este că nu numai România, întregul Glob se află într- o criză profundă şi criza din păcate este o continuare a crizei începute în 2009, numai că peste criza financiară determinată de derivatele financiare din fondurile de investiţii şi din bănci s-a suprapus o criză fără precedent şi anume o criză de subconsum. Şi ca să fie tabloul şi mai grav, peste criza de subconsum a venit o criză de supraproducţie. Avem de-a face cu o debalansare pe care eu o numesc criză structurală de sistem. Sistemul economic mondial a colapsat. Preşedintele spune baliverne şi Mugur Isărescu ştia şi putea să-i spună", a declarat Voiculescu.

Vicepreşedintele Senatului a mai declarat că preşedintele Traian Băsescu face ca întotdeauna demagogie politică şi provoacă derută în rândul populaţiei. Voiculescu susţine că la ora actuală întregul Glob, deci evident şi România, trăieşte trei crize: financiară, de subconsum şi de supraproducţie, iar durerea se va resimţi cel mai mult în relaţiile dintre stat şi populaţia României.

"Statul atacă oamenii care nu se pot apăra, nu pe cei cu forţă economică, politică. Ei sunt pensionarii şi cei din categoriile defavorizate", a adăugat politicianul conservator.

 


×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close