Antena 3 CNN Actualitate Media WikiLeaks are concurenţă: Un fost angajat al lui Assange a lansat Openleaks.org

WikiLeaks are concurenţă: Un fost angajat al lui Assange a lansat Openleaks.org

WikiLeaks are concurenţă: Un fost angajat al lui Assange a lansat Openleaks.org
14 Dec 2010   •   12:29

Wikileaks are concurenţă. Un grup de foşti angajaţi ai lui Julian Assange a lansat luni un site alternativ, intitulat Openleaks.org. Deocamdată, portalul nu prezintă nici o informaţie incendiară. El conţine doar un logo şi un mesaj care promite dezvăluiri... curând.

Totuşi, fondatorul site-ului, Daniel Domscheit-Berg, spune că Openleaks.org va fi diferit de Wikileaks. Astfel, noul portal nu va găzdui date controversate pe serverele sale, ci va acţiona doar ca intermediar între informatori şi presă.

Berg a mai precizat că a decis să lanseze un site nou, întrucât nu se mai înţelegea cu Julian Assange. Acesta ar fi condus echipa Wikileaks ca un dictator şi ar fi refuzat sugestiile din partea colegilor.

 


Daniel Domscheit-Berg a demisionat în septembrie şi s-a alăturat mai multor entuziaşti care intenţionează să creeze noul site. WikiLeaks a urat noroc site-ului, la începutul lui noiembrie, prin intermediul unui comunicat de presă. „Ar fi bine să avem mai multe organizaţii precum WikiLeaks”, a notat purtătorul de cuvânt al WikiLeaks.

WikiLeaks este un site specializat în dezvăluirea documentelor secrete. Julian Assange a devenit cunoscut în anul 2006 ca fondator al site-ului Wikileaks. Anul acesta a făcut publice 600.000 de documente secrete despre războaiele din Irak şi Afganistan. Potrivit documentelor, trupele de menţinere a păcii ar fi vinovate de crime de război.

Duminică, 28 noiembrie, WikiLeaks a început să publice aproximativ 251.000 de mesaje ale diplomaţiei americane, lucru care a înfuriat Washingtonul şi stânjenit mai multe guverne.

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, este în prezent arestat, după ce s-a predat, marţea trecută, autorităţilor din Londra. Australianul s-a prezentat de bunăvoie la sediul poliţiei din capitala Marii Britanii, unde a fost imediat reţinut. Parchetul suedez a emis în luna noiembrie un mandat de arestare pe numele lui Julian Assange, care este acuzat de viol şi agresiune sexuală. Assange va rămâne în arest până pe 14 decembrie, a decis Tribunalul Westminster.

×
Subiecte în articol: wikileaks site dezvaluiri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close