Antena 3 CNN Actualitate Media WikiLeaks va avea parte de concurenţă. Un fost angajat al site-ului lucrează la unul similar

WikiLeaks va avea parte de concurenţă. Un fost angajat al site-ului lucrează la unul similar

WikiLeaks va avea parte de concurenţă. Un fost angajat al site-ului lucrează la unul similar
Sursa foto: Antena3.ro
05 Noi 2010   •   19:37

WikiLeaks va avea parte de concurenţă, care vine chiar din partea unuia dintre angajaţii celebrului site. Daniel Domscheit-Berg a demisionat în septembrie şi s-a alăturat mai multor entuziaşti care intenţionează să creeze un nou site „cu dezvăluiri incendiare”, relatează Wall Street Journal, citat de Newser.com, .WikiLeaks a urat noroc site-ului, în cadrul unui comunicat de presă. „Ar fi bine să avem mai multe organizaţii precum WikiLeaks”, a notat purtătorul de cuvânt al WikiLeaks.

Portalul WikiLeaks, fondat în 2006, a devenit cunoscut după ce a dezvăluit, anul acesta, documente secrete (care aparţin armatei americane) referitoare la atrocităţile comise de soldaţii americani în războiul din Afganistan.

WikiLeaks va publica documente secrete din Rusia şi China
WikiLeaks a anunţat săptămâna trecută că se pregăteşte de publicarea unor fişiere secrete din Rusia şi China.

“Ruşii vor afla în curând o grămadă de lucruri interesante despre ţara lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson, pentru Kommersant. Principalele ţinte ale proiectului sunt “regimurile despotice din China Rusia şi Eurasia Centrală”, scria fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, potenţialilor investitori, în 2006, anul în care a fost lansat site-ul.

De asemenea, WikiLeaks a publicat recent aproximativ 400.000 de documente secrete referitoare la armata americană, care arată adevărul despre conflictul din Irak. Documentele sugerează faptul că forţele armate americane au închis ochii la torturile aplicate de autorităţile irakiene, dar şi "peste 300 de cazuri de tortură comise de forţele coaliţiei", potrivit fondatorului site-ului, Julian Assange. Alte documente au scos la iveală faptul că numărul victimelor civile a fost mult mai mare decât a recunoscut Washington-ul.

Site-ul, criticat deja de Washington şi alte capitale occidentale, a mai anunţat că deţine alte 15.000 de rapoarte şi înregistrări video referitoare la războiul din Afganistan. Unele surse din presă susţin că portalul ar deţine zeci de mii de mesaje diplomatice provenind de la Departamentul de Stat, o afirmaţie respinsă de WikiLeaks.

×
Subiecte în articol: wikileaks documente secrete dezvaluiri
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close