Antena 3 CNN Actualitate Dr. Carmen Dorobăţ, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, bolnavă de COVID, după vaccinare

Dr. Carmen Dorobăţ, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, bolnavă de COVID, după vaccinare

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, Carmen Dorobăţ, a fost infectată cu coronavirus. 

Dr. Carmen Dorobăţ, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, bolnavă de COVID, după vaccinare
de Milena Niță    |    06 Ian 2021   •   15:26

Confirmarea că este pozitivă a venit la câteva zile după ce medicul s-a vaccinat împotriva Sars CoV-2.

Medicul Carmen Dorobăţ s-a imunizat împotriva COVID pe 27 decembrie.

Confirmarea că este pozitivă cu COVID-19 a venit în urmă cu 48 de ore, spune medicului.

Dr. Dorobăţ: Probabil am lăsat garda mai jos de sărbători

Carmen Dorobăţ a precizat că, înainte de vaccin, avea test COVID negativ și cel mai probabil infecția a apărut imediat după vaccinare.

Medicul a spus miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că şi soţul ei este infectat cu Sars CoV-2.

Dorobăţ spune că cel mai probabil ei s-au infectat în perioada sărbătorilor, când poate au "lăsat garda mai jos". Virusul nu a fost contractat din spital, susţine medicul.

"Niciunul nu am luat din spital. Probabil a fost o gardă lăsată mai jos în perioada sărbătorilor, că nu a fost vorba de lipsa purtării măştii. Asta a fost", a declarat Carmen Dorobăţ, la Antena 3.

Carmen Dorobăţ: E vorba de contractarea acestei infecţii după administrarea vaccinului, categoric

"Trebuie să subliniez din capul locului că nu este nicio legătură între momentul administrării vaccinului, 27 decembrie, și simptomele apărute după revelion. Este vorba despre o contractare a acestei infecţii după administrarea vaccinului, categoric.

Debutul simptomelor a fost în urmă cu 48 de ore, dar este o simptomatologie ștearsă. Cineva neavizat nici nu s-ar fi gândit să ia un test.

Eu și soțul ne-am testat împreună, pentru că am avut ceva transpiraţii și stare subfebrilă, iar rezultatul este pozitiv.

Urmăm indicaţiile, nu putem să ne tratăm singuri. Am vorbit cu domnul profesor Cercel şi ne-a coordonat terapia, pentru că niciodată nu poţi să judeci ce se întâmplă cu tine şi familia ta", a spus dr. Carmen Dorobăţ, la Antena 3.

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, dr. Carmen Dorobăţ, are coronavirus

Ce se întâmplă dacă ne infectăm cu COVID după prima doză de vaccin? 

Medicii infecţionişti spun că infectarea cu coronavirus după administarea primei doze de vaccin nu este exclusă, având în vedere că serul oferă imunitate după două săptămţni dela prima doza şi imunitate mare după cea de a doua doză.

Așadar ne putem infecta, însă cu o formă ușoară de boală și este recomandat să facem și a doua doză de vaccin pentru a ne putea bucura de beneficiile vaccinării pe termen lung, spune coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță.

"Există acest risc, mult mai redus decât nevaccinat. Facem desigur și doza a doua de vaccin, chiar dacă suntem infectați cu SARS-CoV-2, pentru că altfel pierdem beneficiile vaccinului pe termen lung.

Ne vaccinăm chiar dacă avem simptome ușoare, însă nu vom dezvolta simptomatologie gravă ca în cazul în care nu ne-am fi vaccinat. Vom avea anticorpi la 10-14 zile după prima doză și devin maximi la 7 zile după doza 2 de vaccin", a spus dr. Gheorghiță pentru Antena 3. 
 

×
Subiecte în articol: Carmen Dorobăț COVID-19
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close