Antena 3 CNN Actualitate Informații de ultimă oră privind starea de sănătate a medicului român care a fost transferat în Belgia

Informații de ultimă oră privind starea de sănătate a medicului român care a fost transferat în Belgia

Ministerul Sănătății a făcut un anunț despre starea de sănătate a medicului de gardă de la secţia ATI COVID de la Spitalul din Piatra Neamţ care a fost transferat la un spital din Belgia. Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul 4 în timp ce încerca să-i salveze pe pacienţii din secţia afectată de incendiu. Din nefericire, medicul este în continuare în stare gravă. 

Informații de ultimă oră privind starea de sănătate a medicului român care a fost transferat în Belgia
de Iulia Gorgorin    |    16 Noi 2020   •   20:03

Cătălin Denciu a suferit arsuri grave în cumplitul incendiu de la Spitalul din Piatra-Neamț.

Medicul a fost  transferat în cursul zilei de ieri la Spitalul Militar Regina Astrid –Bruxelles.

''​Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arși grav.

Pacientul este în continuare în stare gravă

În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate  profunzimea arsurilor.

Echipa medicală a prezentat soției  pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită și modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie'', a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Ioan Cătălin Denciu are 42 de ani. Este căsătorit, iar soţia sa este tot medic, în specializarea Ginecologie. Cuplul are doi copii de vârstă şcolară.

Soția acestuia a declarat, pentru Antena 3, că medicul Cătălin Denciu este, în prezent, sedat, iar starea lui este în continuare critică. Soția sa așteaptă ca starea lui să fie stabilizată pentru a putea merge și ea la spitalul din Bruxelles. 

”Fiecare zi este o bătălie câștigată”
Cu privire la evoluția stării de sănătate a medicului, Alina Denciu a declarat că este ”prematur de spus”. 

”Cu răbdare... Fiecare zi este o bătălie câștigată”, a spus soția lui Cătălin Denciu. 

Aceasta a mai declarat că a reușit să vorbească puțin cu el înainte să fie transferat la Bruxelles.

”Da, am vorbit cu el. Nu l-am întrebat ce s-a întâmplat, nu asta era în gândul meu. Atât mi-a spus: ”Alina, eu o să fiu bine! Ceilalți ardeau!”, a spus Dr. Alina Denciu, soția medicului-erou.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că în afara medicului care a suferit arsuri extrem de grave, nu există alţi răniţi în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ care să necesite transfer în Belgia.

De asemenea, Consiliul Local Piatra Neamţ a decis acordarea titlului de ”Cetăţean de onoare” medicului Ioan Cătălin Denciu.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close