Antena 3 CNN Actualitate Medic clujean, prins în flagrant în timp ce primea bani pentru a opera o fetiţă de doi ani

Medic clujean, prins în flagrant în timp ce primea bani pentru a opera o fetiţă de doi ani

Medic clujean, prins în flagrant în timp ce primea bani pentru a opera o fetiţă de doi ani
Sursa foto: Medic mita
26 Feb 2009   •   15:08

Un medic de la Spitalul de Pediatrie din Cluj Napoca a fost surprins în flagrant în timp ce primea 100 de lire sterline pentru a opera o fetiţă de doi ani, bolnavă de cancer de piele.
Informaţiile poliţiştilor arată că doctorul nu era la prima abatere, însă până acum nu s-a putut dovedi nimic. Acum riscă, însă, să ajungă în arest.
Medicul clujean le-a spus părinţilor fetiţei că nu va opera copilul până nu va primi plicul cu bani. Tatăl fetiţei i-a anunţat pe poliţişti de pretenţiile doctorului.
Banii pe care parinţii urmau sa-i dea doctorului, 100 de lire sterline, au fost marcaţi, iar a doua zi o echipa de procurori şi poliţişti au pătruns în spital si l-au prins pe medic cand lua banii.
Procurorul Nicolae Moldovan, de la Parchetul de pe langă Tribunalul Cluj, a declarat: "Am realizat toate actele şi există indicii temeinice că s-a primit o sumă de către un medic din acel spital pentru a efectua intervenţie chirurgicală".
În momentul flagrantului, medicul a încercat să scape aruncând plicul cu bani.
Fetiţa urmează să fie operată acum de alţi medici, iar magistraţii urmează să se pronunţe dacă doctorul va fi arestat preventiv sau nu. Se pare că nu este prima dacă când medicul ia bani de la pacienţi, la Poliţie fiind înregistrate zeci de reclamaţii pe numele său. Nu a fost prins până acum în flagrant şi nu a putut fi acuzat.
Antena3

×
Subiecte în articol: mita medic
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close