Antena 3 CNN Actualitate Un medic de familie, coordonatorul centrului de vaccinare din Vrancea, s-a autodenunțat că a muncit la negru

Un medic de familie, coordonatorul centrului de vaccinare din Vrancea, s-a autodenunțat că a muncit la negru

Caz inedit în județul Vrancea. Medicul de familie Grigore Hanță, coordonatorul centrului de vaccinare din localitate, s-a autodenunțat simbolic, după ce a muncit la negru. Acesta susține că personalul medical lucrează în centrele de vaccinare fără forme legale.

Un medic de familie, coordonatorul centrului de vaccinare din Vrancea, s-a autodenunțat că a muncit la negru
de Adrian Bonciu    |    10 Feb 2021   •   21:30

Medicul Grigore Hanță a trimis acest autodenunț către Prefectura Vrancea, Direcția de Sănătate Publică și Primăria Odobești.

Medicul susține că de când a început campania de vaccinare și până în prezent a presat un serviciu fără un contract de muncă sau convenție de voluntariat și cere rezolvarea acestei probleme.

Mai mult, medicul a precizat că există centre de vaccinare unde medicii au refuzat să mai vină la serviciu.

Prefectura Vrancea i-a cerut medicului să nu uite jurământul depus la început de carieră

Printr-un comunicat de presă, Instituția Prefectului Vrancea i-a răspuns medicului că a depus un jurământ și că acest denunț conține doar opinii personale. 


"În primul rând apreciem că ideea acestui "autodenunț" este greșită, neavând nimic în comun cu strategia adoptată de Guvernul României privind vaccinarea, scopul lui fiind inducerea în eroare a publicului prin lansarea în spațiul public a unui neadevăr!


Susținem toate acestea întrucât "autodenunțul" cuprinde opinii personale, total lipsite de fundament!

Astfel, precizăm că pentru activitatea de vaccinare s-au implicat voluntar medici și asistenți calificați care dețin atestatul de liberă practică și care au înțeles să presteze muncă de voluntariat – care definește activitatea de interes public în domenii cum sunt: serviciile sociale, medico-sanitar, educativ, învățământ, umanitar, sportiv, de protecție a mediului etc. desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială!, se arată în comunicatul Prefecturii Vrancea.


În replică, medicul Grigore Hanță susține că prefectul se ascunde în spatele Guvernului care l-a numit, iar activitatea de voluntariat, pe care o invocă, trebuie reglementată cu un contract.


Potrivit medicului, și pentru activitatea de voluntariat trebuie semnat un contract, iar prefectul, dacă ocupă această funcție trebuie să fie capabil să ia decizii corecte și legale.

×
Subiecte în articol: medic de familie autodenunt Vrancea
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close