Antena 3 CNN Actualitate Medic din Craiova, amendat cu 10.000 de lei pentru că a salvat o viaţă (VIDEO)

Medic din Craiova, amendat cu 10.000 de lei pentru că a salvat o viaţă (VIDEO)

Medic din Craiova, amendat cu 10.000 de lei pentru că a salvat o viaţă (VIDEO)
26 Mar 2010   •   23:10


Un medic din Craiova trebuie să plătească 10.000 de lei pentru că a salvat o viaţă. I-a prescris unei paciente un medicament fără să aibă aprobarea scrisă de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Hârtia a venit la o săptămână după eliberarea reţetei, dar degeaba.

Nica Robin, în vârstă de 57 de ani, a aflat în urmă cu ceva vreme că este grav bolnavă. A făcut tratament pentru mult timp şi a ajuns chiar şi în Capitală, unde a fost operată. Dar boala nu se lăsa. Într-un final, a ajuns la doctorul Marcel Ionescu de la Spitalul Filantropia din Craiova.

Reţeta a fost eliberată de medic pe 25 noiembrie, anul trecut. Pentru ea, avea nevoie de aprobarea Comisiei de Specialitate a CNAS. Aprobare pe care a cerut-o, înainte de a prescrie medicamentul. A şi primit undă verde, dar nu a mai aşteptat hârtia.

Neregula a fost descoperită la un control periodic al Casei Naţionale de Asigurări la Spitalul Filantropia. Superiorii lui au luat imediat măsuri. Medicul a primit un avertisment şi trebuie să plătească şi medicamentul. Peste zece mii de lei pentru două flacoane.

"Să-mi fie învăţătură de minte, să nu mai prescriu medicamente până nu am aprobarea de unde trebuie", a spus medicul.

Marcel Ionescu spune că nu are bani să plătească, aşa că va contesta decizia în instanţă.



Observator


×
Subiecte în articol: medic amendat medicament Craiova
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close