Antena 3 CNN Actualitate Medic de la Institutul Oncologic Fundeni, reținut pentru luare de mită. I-a cerut peste 9.000 lei unei paciente ca să o opereze

Medic de la Institutul Oncologic Fundeni, reținut pentru luare de mită. I-a cerut peste 9.000 lei unei paciente ca să o opereze

Dr. Karim Maher, medic la Institutul Oncologic Fundeni a fost reținut după ce a cerut mită de la o pacientă pentru o intervenție chirurgicală.

Medic de la Institutul Oncologic Fundeni, reținut pentru luare de mită. I-a cerut peste 9.000 lei unei paciente ca să o opereze
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2022   •   10:53

La data de 24.03.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerca în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat sub aspectul infracțiunii de luare de mită.

Din probele administrate până în prezent au rezultat următoarele: la data de 03.03.2022 inculpatul, medic în cadrul Institutului Oncologic București, a pretins suma de 9.500 lei, cuantum pe care l-a redus apoi la suma de 6.000 lei, pentru a realiza o intervenție chirurgicala în cadrul unității medicale menționate, sumă pe care a primit-o de la martora denunțătoare la data de 24.03.2022.

În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București în vederea luării măsurii arestării preventive inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Cercetärile sunt tefectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapà a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, având că scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, sà infrânga principiul prezumției de nevinovăție.

×
Subiecte în articol: Institutul Clinic Fundeni medic mita
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close