Antena 3 CNN Actualitate Medicul Mihai Craiu: Dacă nu credeți în COVID, țineti de mână un pacient speriat care abia respiră! Apoi spuneți cum a fost. Cu voce tare!

Medicul Mihai Craiu: Dacă nu credeți în COVID, țineti de mână un pacient speriat care abia respiră! Apoi spuneți cum a fost. Cu voce tare!

Medicul Mihai Craiu a postat pe o rețea socială un mesaj emoționant. Acesta este de părere că realitatea dură a pandemiei ar trebui prezentată mai des pentru ca toți cei care nu înțeleg sau refuză să înțeleagă adevăratele riscuri la care se expun, să conștientizeze mai bine pericolul.

Medicul Mihai Craiu:  Dacă nu credeți în COVID, țineti de mână un pacient speriat care abia respiră! Apoi spuneți cum a fost. Cu voce tare!
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    27 Noi 2020   •   15:15

”Realitatea dură a pandemiei, cu toată forța ei emoțională ar trebui prezentată mai des. Din punct de vedere uman este de înțeles efortul majoritații persoanelor de a refuza să privească în față mărimea zguduitoare a pericolului ce se apropie constant. Ca unii din oamenii de pe Titanic, refuzăm și in ceasul al 12-lea să realizăm seriozitatea problemei. Și negăm faptul că trebuie să facem ceva, cu toții, în mod solidar.

Nu este vorba despre orgolii sau despre cine are dreptate. Nu este un concurs de prezicători. Este stiință seacă, implacabilă. Epidemiologia ne spune că există un risc foarte mare să ajungem la spital, în urmatoarele luni, dacă nu schimbam comportamentul nostru egoist. Din încercarea asta scăpăm doar dacă respectăm reguli clare - dacă purtăm mască, dacă evităm aglomerația în spații închise si dacă ne spălăm des pe mâini, până vor apărea vaccinuri eficace. Și incă o vreme după ce vor apărea...

”Mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi”

E momentul să privim realitatea în ochi. Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Măcar câteva zile. Căci vin sărbătorile și toate sunt supraaglomerate. Priviți în ochii unei asistente de Terapie Intensivă, țineti de mână un pacient speriat care abia respiră, sunați rudele celor care sunt in situație gravă, să le dați vești despre ai lor. Ați putea ajuta. Apoi spuneți cum a fost. Cu voce tare”, scrie medicul Mihai Craiu pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close