Antena 3 CNN Actualitate Un medic pneumolog din Sibiu avertizează: ''Protejați-vă, virusul nu iartă pe nimeni! Atacă tot organismul şi uneori o face pe nesimţite!''

Un medic pneumolog din Sibiu avertizează: ''Protejați-vă, virusul nu iartă pe nimeni! Atacă tot organismul şi uneori o face pe nesimţite!''

Luptăm cu un virus parșiv care atacă tot organismul și uneori o face fără simptome. Este avertismentul unui medic pneumolog din Sibiu aflat de luni de zile în prima linie de luptă cu noul coronavirus. A tratat sute de pacienți pozitivi și cu toate acestea, virusul continuă să ucidă. Îngrijorătoare sunt și sechelele cu care mulți dintre pacienți, inclusiv tineri rămân după vindecarea de COVID-19.

Un medic pneumolog din Sibiu avertizează: ''Protejați-vă, virusul nu iartă pe nimeni! Atacă tot organismul şi uneori o face pe nesimţite!''
Sursa foto: Antena3/Hepta
de Iulia Gorgorin    |    22 Oct 2020   •   20:00

Simptomele cauzate de virusul SARS-COv-2 sunt surprinzătoare, de aceea o persoană confirmată ca purtătoare a virusului trebuie să fie extrem de atentă şi să nu ignore primele semne ale unei răceli, întrucât coronavirusul poate agrava rapid starea de sănătate, atrag atenţia medicii.

Medicul pneumolog avertizează că virusul este parșiv și atacă tot organismul, iar uneori o face pe nesimţite

''Atacă tot organismul şi uneori o face pe nesimţite. Uneori trece uşor, dar alteori, nu. Este posibil ca între zielele cinci şi şapte de tratament, evoluţia să fie nefavorabilă şi acesta este momentul când se produce agravarea'', a spus Lavinia Danciu, medic pneumolog Spitalul TBC Sibiu.

Dacă la începutul pandemiei se spunea că tinerii sunt mai puţin afectaţi de virus, iar copiii aproape deloc, situaţia s-a schimbat dramatic.

Virusul atacă indiferent de vârstă

''Indiferent cât de tineri şi de sănătoşi şi puternici ne-am crede, virusul ne poate afecta şi sunt oameni tineri care după ce au făcut infecţia COVID, chiar formă uşoară şi asimptomatică, i-am văzut cu complicaţii. Au rămas cu o stare de slăbiciune, de astenie, au rămas cu dificultăţi de respiraţie, au rămas cu dureri în piept'', mai adaugă medicul pneumolog.

Mulţi medici, dar şi asistente şi infirmiere au renunţat la concedii pentru a avea grijă de bolnavi. Ei spun că sunt aproape de epuizare, pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească exponenţial. 

×
Subiecte în articol: medic pneumolog Sibiu coronavirus
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close