Antena 3 CNN Actualitate Medic psihiatru, despre cazul minorului care a înjunghiat un alt adolescent pe stradă: ”Este atipic”

Medic psihiatru, despre cazul minorului care a înjunghiat un alt adolescent pe stradă: ”Este atipic”

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a comentat pentru Antena 3 cazul minorului din Băilești care l-a înjunghiat de cinci ori pe un alt copil, care avusese un conflict cu sora lui.

Medic psihiatru, despre cazul minorului care a înjunghiat un alt adolescent pe stradă: ”Este atipic”
Sursa foto: Facebook/Gabriel Diaconu
de Adelina Miron    |    31 Aug 2021   •   14:38

Gabriel Diaconu consideră că gestul adolescentului este mai degrabă izolat, reprezentând o formă extremă de manifestare a supărării. Totodată, un astfel de comportament ar putea fi influențat și de contextul pandemic, care a avut efecte negative asupra mentalului adolescenților.

„La acest nivel nu vorbești doar de violență, ci vorbești de un fenomen care s-ar putea să aibă de-a face și cu un fel de contagiozitate socială. Anul acesta care a trecut a văzut această categorie de vârstă pusă la o vulnerabilitate suplimentară. Mă refer la copii și la adolescenți. Evident că valvele de răspuns ale copiilor nu sunt la fel de diverse ca ale adulților. Unde mai pui că în anumite comunități escaladarea în rândul populațiilor vulnerabile când vine vorba de stres nu e decât în zona anxietății, a anumitor adicții sau a violenței. 

Cazul acesta este, din ce îmi aduc eu aminte, atipic, în măsura în care vorbim de agresori și victimă minori. Marea violență între copii și adolescenți nu este frecventă. Cu atât mai puțin nu este populară. Copiii au un mod psihologic de a-și rezolva conturile fără să folosească marea violență. Aici vorbim cel mai probabil de o formă de introducere în marea violență atât pe verticală, la copiii mai mari, dar și ca un fel  de a demonstra că copilăria s-a terminat.

Revenind la situația pandemică, pentru că acest an a fost complicat, o bună parte din copilăria generației a fost amputată, și atunci vezi astfel de fenomene, vezi copii care, între ghilimele, cresc foarte repede, și nu cresc frumos.”, a explicat Gabreil Diaconu la Antena 3.

Un minor din Băilești a vrut să omoare un adolescent pentru că s-a certat cu sora lui

Un minor a înjunghiat de cinci ori un alt copil, în plină stradă. Scandalul între cei doi a pornit de la faptul că victima a avut o discuție mai aprinsă cu sora agresorului. Acesta a fost reținut de poliție.

Totul s-a petrecut noaptea trecută, în localitatea Băilești. Minorul în vârstă de 15 ani a înjunghiat un alt adolescent de aceeași vârsta, chiar in mijlocul străzii. Agresorul a aplicat victimei 5 lovituri de cuțit pentru ca s-ar fi legat de sora sa. 

Victima a fost transportată la spitalul de urgentă Craiova unde a primit îngrijiri medicale. Din fericire, rănile nu au fost foarte grave. 

Agresorul tocmai se întorsese cu mama din străinătate. Acesta a fost reținut pentru 24 de are și urmează să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: injunghiat copil
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close