Antena 3 CNN Actualitate Un medic a dezvoltat o reacţie alergică severă la vaccinul anti-COVID. El avea o alergie anterioară

Un medic a dezvoltat o reacţie alergică severă la vaccinul anti-COVID. El avea o alergie anterioară

Un medic din Boston a avut o reacţie alergică severă la vaccinul Moderna, administrat joi. Este prima reacţie alergică severă la vaccinul produs de compania biotehnologică americană Moderna făcută publică după autorizarea serului în SUA, săptămâna trecută.

Un medic a dezvoltat o reacţie alergică severă la vaccinul anti-COVID. El avea o alergie anterioară
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    26 Dec 2020   •   17:20

Ameţeală şi palpitaţii - asta a simțit Hossein Sadrzadeh, doctor oncolog la Centrul Medical din Boston. Acesta a spus că reacţia alergică a apărut imediat după administrarea dozei de vaccin.

Sadrzadeh a simţit că dezvoltă reacţii adverse, şi "i s-a permis să-şi administreze singur adrenalină, iar apoi a fost dus imediat la Urgenţe, unde a fost evaluat, tratat, monitorizat şi externat", au spus reprezentanții spitalului.

Medicul se simte bine În acest moment. FDA, autoritatea de reglementare din SUA, a transmis săptămâna trecută că investighează circa cinci cazuri de reacţii alergice la persoane cărora li s-a administrat serul Pfizer/BioNTech în SUA.

Medicul care a acuzat reacții adverse la vaccinul Moderna are alergie cunoscută la crustacee.

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close