Antena 3 CNN Actualitate Medic român, decorat de preşedintele Franţei

Medic român, decorat de preşedintele Franţei

Un medic român din Strasbourg a fost decorat de preşedintele Franţei, pentru contribuţia adusă în lupta împotriva Sars-CoV-2. Radu Lupescu a primit, pe 31 decembrie, Ordinul Naţional al Meritului, iar decretul de decorare a fost publicat în Jurnalul Oficial al Franţei

Medic român, decorat de preşedintele Franţei
Sursa foto: Radu Lupescu/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    04 Ian 2021   •   18:35

Radu Lupescu, medic anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhena din Strasbourg, a fost decorat pe 31 decembrie.

 Alături de el, numeroşi alţi mebri ai personalului medical francez au fost recompensaţi de preşedintele Emmanuel Macron pentru eforturile depuse în timpul pandemiei de coronavirus.

Medicul anestezist a fost printre primele persoane care au avertizat asupra pericolului supra-aglomerării spitalelor din caza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

„În România numărul total de cazuri este încă mic, ceea ce înseamnă că măsuri drastice pot încă evita sau limita epidemia. Repet ceea ce am spus in postul precedent: virusul nu este foarte periculos la nivel individual, pentru persoanele tinere, sănătoase si fără comorbidități (adică alte afectiuni pulmonare, cardiovasculare, renale, probleme de imunitate). Virusul este insă periculos la nivelul unei populații intregi pentru că propagarea lui poate duce la saturarea sistemului de sănătate, cu o supramortalitate datorată necesității tratării unui număr mare de bolnavi într-un interval scurt”, scria Radu Lupescu încă din 12 martie.

×
Subiecte în articol: medic presedintele Frantei Radu Lupescu
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close