Antena 3 CNN Actualitate Revolta unui medic român decorat în Franţa: "Prietena mea a fost certată de popă pentru că s-a vaccinat”

Revolta unui medic român decorat în Franţa: "Prietena mea a fost certată de popă pentru că s-a vaccinat”

Medicul român Radu Lupescu, specialist în Anestezie şi Terapie Intensivă la o clinică din Strasbourg, s-a declarat revoltat de atitudinea unui preot care a certat, la o înmormântare, o femeie pentru că s-a vaccinat anti-COVID.

Revolta unui medic român decorat în Franţa: "Prietena mea a fost certată de popă pentru că s-a vaccinat”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    30 Noi 2021   •   18:45

Medicul Radu Lupescu, decorat de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu Ordinul Naţional de Merit, pentru eforturile şi rezultatele remarcabile depuse în lupta anti-Covid, povestește cum o prietenă de-a sa din România, al cărei frate a murit în urma infecției cu SARS-COV-2 a fost certată la înmormântare de un preot pentru că s-a vaccinat.

„Sunt furios! Sunt, de când cu pandemia, solicitat să dau o mâna de ajutor pentru apropiaţi sau necunoscuți care m-au contactat pe FB, oameni care îi aveau pe cei dragi spitalizați cu Covid-19. Încerc întotdeauna să ajut, iar anumite cazuri mă cutremură, chiar dacă sunt obișnuit cu moartea şi suferința.

Weekendul acesta a fost înmormântat în ţară, mort de COVID, fratele unei prietene apropiate. Prietena este vaccinată, restul familiei, rămas în ţară, toţi nevaccinaţi. La înmormântare, prietena mea a fost certată de popă pentru că s-a vaccinat!”, a scris dr. Lupescu, pe pagina sa de socializare.

„Nu înțeleg de ce ierarhia BOR nu intervine în astfel de cazuri care răspândesc moartea"

Medicul acuză "ierarhia BOR că nu intervine în astfel de cazuri care răspândesc moartea, în loc să răspândească cuvântul Domnului".

 „Nu ştiu exact cum funcționează ierarhia în BOR, dar patriarhul s-a exprimat clar:  Preafericitul patriarh Daniel însuşi s-a vaccinat. Nu înțeleg de ce acest îndemn nu ajunge peste tot, la toţi popii, în fiecare sat. Am avut șansa de a întâlni în viaţa mea preoți minunați, cum este şi preotul nostru de la Strasbourg, care luptă pentru o viaţă mai bună în comunitate şi ajută permanent membrii comunității noastre. De aceea nu înțeleg de ce ierarhia BOR nu intervine în astfel de cazuri care răspândesc moartea, în loc să răspândească cuvântul Domnului, adică ințelepciunea în faţa molimei...”, a mai adăugat medicul Radu Lupescu.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close