Antena 3 CNN Actualitate Medic român, erou la Terapie Intensivă în Italia: Pacientul învinsese boala. Acest moment m-a marcat și o să-mi rămână tot timpul în memorie

Medic român, erou la Terapie Intensivă în Italia: Pacientul învinsese boala. Acest moment m-a marcat și o să-mi rămână tot timpul în memorie

Un medic român din Italia povesteşte în exclusivitate pentru Antena 3 clipele emoţionante pe care le-a trăit în spitalul în care îngrijeşte bolnavi de covid19. Monica Sandu este medic la terapie intensivă şi s-a ocupat de mulţi pacienţi în stare critică. 

Medic român, erou la Terapie Intensivă în Italia: Pacientul învinsese boala. Acest moment m-a marcat și o să-mi rămână tot timpul în memorie
21 Apr 2020   •   14:41

Spune că medicii italieni i-au primit pe români cu căldură, iar pacienţii şi localnicii i-au copleşit cu recunoştinţa lor.

”Unul dintre momentele care m-au marcat şi o să-mi rămână tot timpul în memorie a fost momentul în care primul pacient a ieşit de la terapie intensivă, pentru că a învins boala. Noi, toţi, îl încurajam, îl aplaudam, se uita la noi şi a început să plângă şi noi simţeam sentimentul. De fiecare dată când reveneam în secţie, îşi aducea aminte de noi şi de perioada de terapie intensivă, care nu a fost prea plăcută pentru el.

Vestea sosirii noastre în oraşul Lecco s-a răspândit foarte rapid şi localnicii au apreciat foarte mult gestul. Astfel că de fiecare dată cînd suntem la restaurant se strâng, ne fac cu mâna, ne mulţumesc, de Paşte am primit chiar cadouri din partea lor, în semn de mulţumire.

Unul dintre lucrurile care m-au marcat a fost să văd un oraş care altfel ar fi fost plin de turişti sau în plin sezon de turişti aproape pustiu. 00.50 Însă oamenii îşi fac simţită prezenţa prin mesajele de încurajare, prin bannerele de solidaritate care se găsesc fie la balcoane, prin drapele atîrnate la balcoane, fie prin mesajele de solidaritate la intrarea în spitale, unde cadrele medicale sunt încurajate să nu renunţe.

Ceea ce m-a impresionat la personalul medical a fost rapiditatea cu care ne-au asimilat şi căldura cu care ne-au primit. Ceea ce ne-a ajutat şi pe noi să ne integrăm foarte repede şi să putem să lucrăm cot la cot cu ei.

Personalul medical are nevoie de un moment de respiro, pentru ca medicii, de la sfârşitul lunii februarie, lucrează la foc continuu.

Italia începe într-adevăr să treacă de vârful pandemiei. Sunt deja câteva zile de când există o scădere constantă şi lentă a numarului de pacienţi nou infectaţi, a celor în stare critică şi a numărului de decese.”, a spus Monica Sandu.

×
Subiecte în articol: coronavirus medic
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close