Antena 3 CNN Actualitate ”Medicul a țipat la ea, asistenta era șocată” | Fiul femeii moarte la CT într-o clinică din Târgoviște rupe tăcerea

”Medicul a țipat la ea, asistenta era șocată” | Fiul femeii moarte la CT într-o clinică din Târgoviște rupe tăcerea

Caz incredibil, la Târgoviște. O femeie a murit într-o clinică privată după ce a băut o substanță de contrast necesară pentru un examen imagistic.

”Medicul a țipat la ea, asistenta era șocată” | Fiul femeii moarte la CT într-o clinică din Târgoviște rupe tăcerea
de Cristi Georgescu    |    17 Aug 2022   •   14:34

Pacienta, care avea 51 de ani, venise pentru un examen CT de torace. În timpul examinării, femeia a început să se simtă rău, să tușească și să respire cu dificultate. La scurt timp a murit.

Tragedia s-a întâmplat săptămâna trecută, în cadrul unei clinici private din Târgoviște. O pacientă în vârstă de 51 de ani a murit după ce cadrele medicale i-ar fi dat să bea șase pahare de substanță de contrast necesară pentru examenul de computer tomograf (CT).

În timpul examinării, femeia a început să se simtă rău, să tușească și să respire cu dificultate. La scurt timp a murit. Pacienta suferea de cancer mamar și se prezentase la clinica privată pentru un examen toracal. 

”Am văzut prin crăpătura ușii era în fund, tușea foarte foarte tare și nu a durat două secunde, a ieșit doamna doctor și a zis: sunați la ambulanță că îi este rău.

Când a intrat a doua oară a țipat la ea, i-a zis să țină capul jos, ”ți-am zis să ții capul jos”.

Dup-aia și-a dat și ea seama că îi este rău și nu făcea că așa vrea ea.

Nu știu, a fost ciudat. Apoi o oră și jumătate nu a mai băgat-o nimeni în seamă, o întrebau doar dacă vrea extreveral sau apă” a povestit fiul femeii pentru Antena 3. 

Băiatul povestește că angajatele de la clinică erau bulversate de ce se întâmplase și când s-au văzut depășite de situație au sunat la ambulanță. Era prea târziu, însă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Femeia era alergică la un medicament

”O oră și jumătate au resuscitat-o. Auzeam o dată la 50 de sec un aparat: se recomandă șoc, se recomandă șoc. Nu știu dacă i-au făcut test.  

Ea nu se știa alergică decât la o substanță și oriunde se ducea, spunea. Nu știu care era, dar cred că era piafen.

Dar ea, oriunde se ducea, spunea nu îmi faceți d-asta, că îmi este rău. Asistenta era mai șocată decât mine, intrase în panică mai rău decât mine. 

Sunt multe lucruri care lasă de bănuit. Nu știu dacă au testat-o, nu știu dacă i-au acordat primul ajutor până a venit ambulanța. Impresia mea este că nu mai avea ce să îi facă, inima era oprită” a mai adăugat băiatul. 

Ambulanța a fost chemată la fața locului de către angajații clinicii, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru femeie.  

”La sosire a fost găsit un pacient de sex feminin, 51 de ani, aflat în stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare inițiate de personalul unității sanitare. Echipajul nostru era un echipaj cu medic. A efectuat manevrele de resuscitare conform protocoalelor timp de peste o oră, din păcate, fără rezultat” a explicat și dr. Dorin Maier, director medical Ambulanța Dâmbovița.

Polițiștii de la IPJ Dâmbovița au deschis un dosar penal în acest caz pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. 

”Cadavrul a fost preluat de lucrătorii Serviciului de Medicină Legală Dâmbovița, în vedere efectuării autopsie" a spus agentul de poliție Ivanov Ionut Catalin, delegat la Serviciul Cabinet - Relații Publice  - IPJ Dâmbovița

Un procuror urmează să se pronunțe dacă este vorba de o culpă medicală sau nu. Oricum, famillia a anunțat că va acționa în judecată clinica în care a murit femeia. Reprezentanții clinicii nu au dorit să comenteze, pentru moment, cele întâmplate.

×
Subiecte în articol: Targoviste clinica
Parteneri
Izotop de 30.000 de dolari/gramul, obţinut la Cernavodă
x close