Antena 3 CNN Actualitate Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat cum să ne păstrăm calmul în cazul unui cutremur: "Căutați acel triunghi al supraviețuirii"

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat cum să ne păstrăm calmul în cazul unui cutremur: "Căutați acel triunghi al supraviețuirii"

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când se produce un cutremur este să nu intrăm în panică. Cum reuşim să ne păstrăm calmul a explicat în această dimineață, la Antena 3 CNN, Tudor Ciuhodaru, medic primar în medicină de urgenţă.

de Mia Lungu    |    03 Noi 2022   •   08:49

"Educație pentru sănătate, predată la școală. Un mic capitol adăugat acolo la ora de biologie poate face diferența între viață și moarte.", spune medicul Tudor Ciuhodaru.

"Acolo unde se fac aceste lucruri în fiecare zi, Japonia sau SUA, aceste proceduri de intervenție sunt arhicunoscute, de la cei mici până la cei mari. Așa că, într-o astfel de situație, ei știu cum să acționeze și evident că riscurile de a se instala panica sau alte situații neplăcute sunt mult reduse, în condițiile în care fiecare dintre cei implicați știe ce să facă.

Un mic ghid de supraviețuire la cutremur ar trebui predat în fiecare școală. Ce să faci și ce să nu faci în cazul unui astfel de eveniment.

Căutați acel triunghi al supraviețuirii. Lângă două obiecte mari, lângă un corp solid, frigiderul, aragazul, mașînă de spălat, piciorul unei grinzi, lângă pat. Pot fi zone care sunt protejate și în momentul prăbușirii tavanului acea zona delimitează un triunghi al supraviețuirii.

Atenție și în bucătărie. Aici ar trebui să închidem aragazul, ar trebui să ne îndepărtăm de bufetul cu veselă, pentru că putem să te trezim cu ele peste noi.

Evitați să ieșiți din clădiri, mai ales din cele mari, în timpul unui cutremur, pentru că ieșirea poate fi greu de găsit în astfel de situații și scările se pot prăbuși.

Tocul ușii, dacă nu este încastrat în structura de rezistență a clădirii, el nu oferă niciun fel de protecție.", a mai explicat medicul Ciuhodarul la Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru medic cutremur
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close